Anmeldelser om stoffet Rebetol

Share Tweet Pin it

Vi plukket opp virkelige anmeldelser om Rebetol, som publiseres av våre brukere. Ofte er anmeldelser skrevet av mødre av unge pasienter, men de beskriver også den personlige historien om bruk av medisinen på seg selv.

Som en del av kombinationsbehandling med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b:
- behandling av kronisk hepatitt C hos pasienter som tidligere har fått interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b og som hadde gunstig respons på terapien (normalisering av ALT-aktivitet ved behandlingens slutt) som senere hadde tilbakefall av sykdommen
- behandling av kronisk hepatitt C, tidligere ubehandlet, uten tegn på dekompensering av leverfunksjon, med økt ALT-aktivitet, seropositivitet mot RNA-viruset av hepatitt C, i nærvær av fibrose eller markert inflammatorisk aktivitet.

diskusjon

. 1,5 år Jeg har en PCR-test Jeg har en minus., Selv om antistoffene forblir for livet. Til dags dato er PEGASYS-injeksjoner og REBETOL de beste 2. generasjons hepatitt C-medisiner, slik at de ikke kan tas under graviditet og amming hvis noe er bedre å starte behandling når barnet er født og er litt eldre., som med litt vanskelig å gjennomgå behandling, mange bivirkninger, men reversible. Det er fortsatt nøyaktig statlige programmer i Kransodar som gir behandling gratis, du må bare komme dit, selv om det er vanskelig, er det allerede de som har cirrhose og ikke har noe svar for behandling. I disse programmene bruker forskningen allerede nye preps.

. Jeg ble behandlet i et halvt år, behandlingen er dyrt, hvis det er for meg selv, men du kan vinne. Jeg har allerede 1,5 år etter behandling - MINUS. For tiden blir bare de beste medisinene Pegasis-injeksjoner og Rebetol (alle interferoner) behandlet. Ja, behandlingen er vanskelig, mange bivirkninger, men det er verdt det. Oppdaget etter ett år etter fødselen, under graviditeten var det ingen, sønn er sunn, antistoffer overføres fra mor til barn, kan være opptil 3 år, må kontrolleres.

. de vil oppfinne en slik medisin, og kanskje til og med en vaksine som det lett kan herdes på. Vitenskapen går fremover. Og interferonene - ja, dette er tøft, jeg ble fortsatt behandlet med Pegasis og Rebetol, en gang i uken var det en mindre tilstand på behandlingen, bare en konstant følelse av tretthet, men til slutt var det vanskelig, jeg hadde ikke engang 2 uker 2 skudd, men så en tin, etter behandling av pølse, selvsagt ikke barnslig i en måned et sted, trodde jeg jeg ville bli gal, takk Gud, mine slektninger støttet meg, du er en god fyr, som du hjelper, podde.

Hepatittforum

Kunnskapsdeling, kommunikasjon og støtte til personer med hepatitt

Egisof + rebetol mot C

Moderator: Gudvin

  • Gå til side:

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding Helen72 »29 okt 2015 19:14

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding Helen72 »29 okt 2015 19:18

Re: Egisof + rebetol mot C

Meldingen Galina46 "29.okt. 2015 20:23

Re: Egisof + rebetol mot C

Meldingen alex76 »29 okt 2015 20:28

Re: Egisof + rebetol mot C

Meldingen Galina46 "29 okt 2015 20:30

Re: Egisof + rebetol mot C

Meldingen Galina46 "29.oktober 2015 20:34

Re: Egisof + rebetol mot C

Meldingen Anfan Teribl »29 okt 2015 20:36

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding Bub "29. oktober 2015 20:41

Re: Egisof + rebetol mot C

Meldingen alex76 "30. okt 2015 15:32

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding samara_od »30 okt 2015 17:21

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding alex76 »01 Nov 2015 21:24

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding fra jomfruen "01 nov 2015 22:19

Re: Egisof + rebetol mot C

Melding alex76 »01 Nov 2015 22:34

Rebetol

Beskrivelse fra og med 17. september 2015

  • Latinsk navn: Rebetol
  • ATX-kode: J05AB04
  • Aktiv ingrediens: Ribavirin (Ribavirin)
  • Produsent: Schering-Plough Labo N.V. (Belgia)

struktur

1 kapsel inneholder 200 mg ribavirin - det aktive stoffet.

Ytterligere ingredienser: magnesiumstearat, mikrokrystallinsk cellulose, laktosemonohydrat, kroskarmellosnatrium.

Kapsel: titandioksid, gelatin, shellak, isopropanol, etanol, butanol, ammoniumhydroksyd, propylenglykol, aluminiumblått lakk basert på indigo karmin.

Utgivelsesskjema

Selskapet Schering-Plough produserer Rebetol i form av kapsler, 140 stk. Per pakke.

Farmakologisk virkning

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Rebetol er et preparat av syntetisk opprinnelse og refererer til nukleosidanaloger som er aktive in vitro mot visse DNA- og RNA-holdige virus. Karakteristiske tegn på undertrykkelse av enzymer som er iboende av HCV (hepatitt C-virus) eller inhibering av replikasjon av dette viruset, verken av ribavirin eller ved produktene av dets intracellulære metabolisme, ble påvist i fysiologiske doser. Monoterapi med ribavirin i 6-12 måneder, samt ytterligere observasjon av pasienten i seks måneder, viste ingen forbedring av histologiske leveregenskaper og førte ikke til eliminering av HCV RNA selv. Administrasjonen av ribavirin alene for behandling av hepatitt C, inkludert kronisk form, har vist seg å være ineffektiv. Samtidig var kombinationsbehandling av pasienter med HCV som brukte ribavirin og alfa-2b interferon eller alfa-2b peginterferon mer effektiv sammenlignet med alfa-2b monoterapi med interferon eller alfa-2b peginterferon. Mekanismen for antiviral effekt av denne kombinasjonen av legemidler er fortsatt ukjent.

Oral administrering av en enkelt dose ribavirin fører til enkel absorbsjon (Cmax observeres allerede etter 90 minutter) og etterfølgende rask fordeling i kroppen. Legemidlet er preget av langsom avl. Absorption av ribavirin skjer nesten fullt og bare 10% av legemidlet utskilles i avføringen. Til tross for dette er graden av absolutt biotilgjengelighet av legemidlet i nivået 45-65%, sannsynligvis på grunn av effekten av primærpassasjen gjennom leverbarrieren. Når man mottar enkeltdoser ribavirin i området 200-1200 mg, observeres et lineært forhold mellom dose og AUC. Fordelingsvolumet er ca. 5000 liter. Binding til plasmaproteiner ble ikke påvist.

Fordeling av ribavirin fra blodbanen er studert i detalj for erytrocytter og viste at hovedtransporten av legemidlet utføres med deltakelse av en es-type likevektsnukleosidbærer tilstede i nesten alle celler.

De metabolske transformasjonene av ribavirin fortsetter på to måter: ved hydrolytiske reaksjoner (amidhydrolys og de-borosylering), med frigjøring av en karboksyltriazolmetabolitt og reversibel fosforylering. Ribavirinmetabolitter (triazolkarboksylsyre og triazolkarbokamid), som selve stoffet, utskilles i urinen.

Gjentatt bruk av ribavirin fører til signifikant plasmakumulasjon av legemidlet. Indikatorer for biotilgjengelighet (AUC12h) av engangs- og gjentatt administrering av ribavirin observeres i et forhold på 1: 6. Et oralt daglig inntak av 1200 mg ribavirin ved slutten av den første behandlingsmåneden resulterer i en likevekts plasmakonsentrasjon av legemidlet, som tilsvarer omtrent 2200 ng / ml. T1 / 2 etter seponering av behandlingen er ca. 298 timer, noe som taler til fordel for langsom fjerning av ribavirin fra vev og kroppsvæsker (unntatt plasma).

Ved nyrepatologier (CC mindre enn 90 ml / min) observeres en økning i plasma C max og AUC for legemidlet. Under hemodialyse er plasma C max nesten uendret.

I leverpatologier ble det ikke påvist noen endringer i farmakokinetiske parametere for legemidlet.

Indikasjoner for bruk

Formålet med Rebetola praktiseres kun i kombinasjon med alfa-2b interferon eller alfa-2b peginterferon.

Behandling med ovennevnte kombinasjon av legemidler er indikert for:

  • kronisk hepatitt C hos pasienter som tidligere ble behandlet med alfa-2b interferon eller alfa-2b peginterferon og med positiv respons på behandling (normalisering av ALT-nivåer) i tilfelle av sykdomsfall
  • tidligere ubehandlet kronisk hepatitt C, som fortsetter uten symptomer på dekompensasjon av leverfunksjon, seropositivitet mot HCV-RNA og økt ALT-nivå, i nærvær av merket betennelse eller fibrose.

Kontra

Utnevnelsen av den kombinerte behandlingen med Rebetolom kontraindisert i:

  • alvorlig hjertesykdom (inkludert resistent mot behandling og ustabile former for sykdommen), som ble observert i minst seks måneder før utnevnelsen av Rebetola;
  • hemoglobinopatier (inkludert seglcelleanemi og thalassemi);
  • amming;
  • behandlingsresistente patologier av skjoldbruskkjertelen;
  • alvorlige nyresykdommer (inkludert hos pasienter med kronisk nyresykdom med CC mindre enn 50 ml / min og med hemodialyse);
  • alvorlige depressive tilstander med selvmordstendenser (også indikert i historien);
  • alvorlig nedsatt leverfunksjon
  • graviditet;
  • autoimmune sykdommer (inkludert autoimmun hepatitt);
  • dekompensert levercirrhose;
  • personlig overfølsomhet overfor ribavirin eller andre komponenter i legemidlet;
  • under 18 år.

Med ekstrem forsiktighet er det mulig å foreskrive en kombinationsbehandling for:

  • alvorlige lungesykdommer (inkludert obstruktiv kronisk sykdom);
  • andre hjertesykdommer;
  • diabetes med risiko for ketoacidose;
  • depresjon av cerebral hematopoiesis;
  • samtidig høyt aktiv antiretroviral behandling av HIV-infiserte pasienter (på grunn av økt risiko for melkesyreose);
  • brudd på blodpropp (tromboembolisme, tromboflebitt, etc.).

Bivirkninger

Alle følgende bivirkninger kan oppstå ved kombinationsbehandling med Rebetol og alfa-2b interferon eller alfa-2b peginterferon.

Blodsystem:

  • hemolyse (er den viktigste toksiske effekten);
  • leukopeni;
  • granulocytopeni;
  • anemi,
  • nøytropeni;
  • aplastisk anemi;
  • trombocytopeni.

Nervesystemet:

  • aggressiv oppførsel;
  • hodepine;
  • angst;
  • svimmelhet;
  • nervøsitet;
  • tremor;
  • emosjonell labilitet;
  • parestesi,
  • reduksjon i konsentrasjon;
  • overfølsomhet;
  • søvnløshet;
  • hypoestesi;
  • forvirring;
  • irritabilitet;
  • depresjon;
  • emosjonell oppblåsthet;
  • selvmordstendenser.

Fordøyelsessystemet:

  • glossitt;
  • kvalme / oppkast;
  • smak perversjon;
  • flatulens / diaré;
  • stomatitt;
  • magesmerter;
  • pankreatitt;
  • dyspepsi;
  • anoreksi;
  • blødning fra tannkjøttet;
  • forstoppelse.

Endokrine system:

  • hypotyreose;
  • svingninger i nivået av skjoldbruskstimulerende hormon, noe som kan føre til brudd på skjoldbruskkjertelen og kreve behandling.

Kardiovaskulær system:

  • brystsmerter;
  • takykardi;
  • besvimelse;
  • hjertebank;
  • endringer i blodtrykk (i en eller annen retning).

Åndedrettssystem:

  • rhinitt;
  • sår hals;
  • hoste opp;
  • bronkitt;
  • kortpustethet;
  • bihulebetennelse.

Seksuelt system:

  • spyling av blod;
  • prostatitt;
  • redusert libido;
  • amenoré;
  • skift i menstruasjonssyklusen;
  • menoragi.

Muskuloskeletale system:

  • artralgi;
  • en økning i glatt muskel tone;
  • myalgi.

Sense organer:

  • lesjoner av lacrimalkirtler;
  • tinnitus;
  • konjunktivitt;
  • nedskrivning / hørselstap;
  • synshemming.

hud:

  • erytem multiforme;
  • alopeci;
  • foto;
  • kløe / utslett
  • Stevens-Johnson syndrom;
  • tørr hud;
  • eksem;
  • skade på hårstrukturen;
  • toksisk epidermal nekrolyse;
  • erytem;
  • herpesinfeksjon.

Laboratorieverdier:

  • økningen i nivåene av indirekte bilirubin og urinsyre forbundet med hemolyse (normalisert innen en måned etter seponering av behandlingen).

andre:

  • lymfadenopati;
  • otitis media;
  • viral / soppinfeksjon;
  • allergiske manifestasjoner;
  • tørst;
  • smerte i injeksjonsområdet;
  • asteni;
  • influensaliknende syndrom;
  • svakhet;
  • vektreduksjon;
  • sykdomsfølelse;
  • tørr munn;
  • frysninger;
  • utslett;
  • feber.

Rebetol, bruksanvisning

Rebetols kapsler er beregnet til oral (oral) bruk to ganger i 24 timer (om morgenen og om kvelden) sammen med matinntaket. Utvalget av daglige doser varierer fra 800-1200 mg. Parallelt er det vist å gjennomføre sc / injeksjoner av alfa-2b interferon i en dose på 3.000.000 IE tre ganger i uken, eller alpha-2b peginterferon i en dose på 1,5 mg per kg vekt en gang per 7 dager.

I tilfellet av samtidig bruk av interferon alfa-2b tilført Rebetol pasienter som veier opp til fem kilo 75 i doser på 400 mg om morgenen og 600 mg om kvelden, pasienter med en vekt over 75 kg - 600 mg om morgenen og 600 mg om kvelden.

Når de kombineres med alfa-2b peginterferon, er de anbefalte dosene Rebetol: med en vekt på opptil 65 kg, 400 mg hver morgen og kveld; med en vekt på 65-85 kilo - 400 mg om morgenen og 600 mg om kvelden; med en vekt over 85 kilo - 600 mg om morgenen og kvelden.

Terapi varer vanligvis opp til 1 år, med individuelle begrensninger avhengig av sykdomsforløpet, toleranse av legemidler og pasientens respons på effektene av de brukte legemidlene.

Etter den halvårlige behandlingen er det nødvendig å utpeke en målrettet undersøkelse av pasienten for å bestemme den individuelle virologiske responsen. I tilfelle hans fravær, bør det tas hensyn til å avslutte den foreskrevne behandlingen.

Ved diagnostisering av alvorlige bivirkninger eller abnormiteter i laboratoriefunnene, er det nødvendig å justere doseringsregimet eller midlertidig avslutte behandlingen.

Ved senking av Hb (hemoglobin) med mer enn 10 g / dl, senk daglig doseringen av rebetol til 600 mg, med inntak av 200 mg av legemidlet om morgenen og 400 mg om kvelden. Ved å redusere innholdet av Hb til verdier under 8,5 g / dl, stoppes behandlingen.

Ved stabile patologier i kardiovaskulærsystemet tilskrives justering av doseringsregimet når Hb har falt til 2 g / dl i løpet av behandlingsmåneden.

Hematologiske endringer med antall hvite blodceller / blodplater / pl neutrofiler mindre 1500/50000/750 krever redusere dosene av interferoner, og i en mengde av leukocytt / blodplate / nøytrofil mindre 1000/25000/500 l - avbrytelse.

Terapi bør også seponeres med en økning i konsentrasjonen av direkte bilirubin 2,5 ganger sammenlignet med VGN.

En økning i innholdet av indirekte bilirubin med mer enn 5 mg / dl krever en reduksjon av daglig doser Rebetola til 600 mg, og i tilfelle et permanent forhøyet nivå av denne indikatoren med mer enn 4 mg / dl over en måned, for å stoppe behandlingen.

Ved en økning i levertransaminaseaktivitet som overskrider normen med mer enn to ganger, eller en QC-økning på mer enn 2 mg / dl, avbrytes behandlingen.

Hvis justeringene i doseringsregimet ikke førte til en signifikant forbedring, stoppes behandlingen med kombinasjonen av legemidler også.

overdose

Et tilfelle av målrettet engangs-overdose av Rebetols kombinasjon (i en dose på 10 gram) med alfa-2b interferon (i en dose på 39.000.000 IE) for formålet med selvmord ble beskrevet. I dette tilfellet avslørte ikke pasientens tilstedeværelse i 2 dager i beredskapsrommet noen negative fenomener.

interaksjon

Biotilgjengeligheten av en enkelt dose rebetol, tatt oralt, økte ved samtidig inntak av fettstoffer, med en økning på Cmax og AUC med 70%. Mest sannsynlig er denne økningen i biotilgjengelighet forbundet med langsommere transport av ribavirin eller pH-avvik i mage-tarmkanalen. Den farmakokinetiske verdien av disse indikatorene er ikke definert. I prosessen med å utføre kliniske studier av effektiviteten av Rebetol ble det ikke utført vekt på å ta stoffet med eller uten mat, men til tross for dette anbefales kapsler å bli tatt med mat, muligens på grunn av raskere oppnåelse av plasma Cmax-legemiddel.

Studien av vekselvirkningen av Rebetol med andre legemidler var begrenset til studier som involverte alfa-2b interferon, alfa-2b peginterferon og antacida.

Ved parallell inntak av 600 mg Rebetol og antacidpreparater, inkludert simetikon eller aluminium og magnesiumforbindelser, ble det observert en 14% reduksjon i biotilgjengeligheten til hovedgruppen. Som ved inntak av fettstoffer, kan dette fenomenet tilskrives virkningene av endringer i pH i mage-tarmkanalen eller til transportavvik av stoffet, som ikke er klinisk signifikante.

Den gjentatte bruken av alfa-2b interferon og alfa-2b peginterferon sammen med Rebetol viste ingen signifikante farmakokinetiske interaksjoner.

In vitro studier har vist at ribavirin kan hemme fosforyleringen av stavudin og zidovudin. Det fulle kliniske bildet av denne interaksjonen er ikke fullstendig uttalt, men funnene tyder på at kombinert bruk av disse legemidlene kan føre til økning i plasmakonsentrasjoner av HIV. I denne forbindelse krever bruk av Rebetola i kombinasjon med stavudin og / eller zidovudin kontinuerlig overvåking av plasma nivåer av RNA-HIV. Ved økning av disse indikatorene, bør betingelsene for samlet administrert terapi vurderes.

Ribavirin kan øke konsentrasjonen av fosforylerte metabolske produkter av purinukleosider, noe som fører til en potensiering av risikoen for dannelse av melkesyreose fremkalt av purinukleosider (Abacavir, Didanosin, etc.).

I forbindelse med langsom fjerning av ribavirin forblir muligheten for interaksjon med andre legemidler i minst 60 dager.

Det foreligger ikke gyldige bevis for interaksjoner med ribavirin med proteasehemmere og ikke-nukleosidrevertasehemmere.

Resultatene fra in vitro-studier viste ingen Rebetol-effekt på cytokrom P450.

Salgsbetingelser

Rebetol er et reseptbelagte legemiddel.

Lagringsforhold

Temperaturmodusen for lagring av kapslene bør ikke overstige 30 ° C.

Holdbarhet

Siden produksjonstidspunktet - 2 år.

Spesielle instruksjoner

Effekten og sikkerheten til Rebetol ble undersøkt bare i kombinasjon med alfa-2b interferon og alfa-2b peginterferon. Det finnes ingen autentiske data om disse parametrene når de kombineres med andre interferoner eller andre legemidler.

Ved forskrivning av kombinasjonsbehandling med Rebetol og alfa-2b interferon eller alfa-2b peginterferon, bør legen veiles etter instruksjonene for hvert av disse legemidlene.

Rebetols teratogene og embryotoksiske effekter har vist seg i dyreforsøk, og derfor bør Rebetols terapi for kvinner ikke startes før en graviditetstest, med et negativt resultat. Pasienter i barnealderen, som deres mannlige partnere, under hele behandlingen, samt innen seks måneder etter opphør, er forpliktet til å øve kjønn ved hjelp av pålitelige prevensjonsmidler. Overvåkning av mulig graviditet anbefales månedlig. I tilfelle av graviditet i ovennevnte periode, er det nødvendig å informere pasienten om alle mulige farer for hennes ufødte barn.

Syke menn bør også beskyttes mot mulig oppfatning, siden dyreforsøk har vist signifikante endringer i sædets sammensetning, selv når doser er lavere enn terapeutiske.

Det er ikke sikkert at noen av Rebetols ingredienser har trengt inn i en ammende mødres melk, men risikoen for negative manifestasjoner i barnet er på et høyt nok nivå, noe som resulterer i at amming skal avbrytes selv før behandlingsstart.

I kliniske studier ble det observert en reduksjon av hemoglobininnholdet til et nivå under 10 g / dl hos 14% av pasientene behandlet med Rebetol. Selv om Rebetol ikke er preget av direkte effekt på kardiovaskulærsystemet, kan forekomsten av anemi forbundet med inntaket føre til økning i symptomene på hjertesvikt og / eller forverring av tegn på koronar sykdomstilstand. Av denne grunn kan behandling med Rebetol kun gis til pasienter med hjertesykdom etter en grundig undersøkelse av hjertefunksjonen. I behandlingsprosessen trenger slike pasienter spesiell tilsyn. Hvis du finner noen forverring i forbindelse med kardiovaskulær aktivitet, bør behandling av Rebetolom stoppes.

Når manifestasjoner av personlig overfølsomhet (inkludert urtikaria, bronkospasme, angioødem og anafylaksi), bør Rebetol kapsler umiddelbart avbrytes og passende behandling skal foreskrives i det observerte tilfellet. Fenomenet forbigående utslett kan ikke fungere som grunnlag for seponering av behandlingen.

Før du ordinerer Rebetol til eldre, er det nødvendig å grundig undersøke funksjonaliteten av nyrefunksjonen, siden aldersrelaterte endringer av denne parameteren kan påvirke det foreskrevne doseringsregimet.

Før du bruker Rebetol, må behovet for histologisk undersøkelse av leveren vurderes for å bekrefte en nøyaktig diagnose. Ved manifestasjon av et virus med genotype 2 og 3, er det mulig å foreskrive terapi uten tidligere leverbiopsi.

Studien av laboratorieparametere (inkludert funksjonelle leverfunksjonstester, fullstendig blodtall, elektrolytt og serumkreatininnivå) bør utføres før behandlingsstart, samt etter 14 og 28 dager etter utnevnelsen. Deretter gjennomføres denne studien regelmessig og / eller etter behov.

I tilfelle bivirkningene av legemidlet forbundet med desorientering eller døsighet, bør du revurdere muligheten for å kjøre bil.

Rebetol

  • Schering Plough, USA
  • Utløpsdato: til 08/01/2019

Rebetol instruksjoner for bruk

Med dette produktet kjøp

Utgivelsesskjema

struktur

    1 caps inneholder ribavirin 200 mg.

pakking

Farmakologisk virkning

Antiviralt stoff. Syntetisk analog av nukleosider. Aktiv in vitro mot visse RNA- og DNA-virus. Verken Rebetol eller de intracellulære nukleotidmetabolitter av Rebetol i fysiologiske konsentrasjoner hadde en hemmerende effekt på enzymene spesifikke for hepatitt C-viruset, og hindret ikke replikasjonen av hepatitt C-viruset.
Data fra kliniske studier har vist at bruk av Rebetola som en monoterapi for hepatitt C, inkl. med sin kroniske form, ineffektiv. Men samtidig behandling Rebetol og interferon alfa-2b i pasienter med hepatitt C som fikk tilbakefall av sykdommen mot en monoterapi interferon alfa-2b, var 10 ganger mer effektiv enn monoterapi med interferon alfa-2b og omtrent 3 ganger mer effektiv i pasienter som ikke tidligere behandlet med interferon alfa-2b.
Mekanismen for den antivirale effekten av Rebetol i kombinasjon med interferon alfa-2b, spesielt med hensyn til hepatitt C-viruset, er ukjent.

Rebetol, indikasjoner for bruk

- tilbakefall av kronisk hepatitt C hos pasienter over 18 år, tidligere behandlet med interferon alfa med positiv effekt (normalisering av ALT ved behandlingstaktens slutt);
- kronisk hepatitt C bekreftet histologisk, tidligere ubehandlet, uten tegn til leverdekompensasjon med forhøyet ALT, seropositive til RNA fra hepatitt C-virus, i nærvær av fibrose eller alvorlig inflammatorisk aktivitet.
Legemidlet brukes kun i kombinasjon med interferon alfa-2b.

Kontra

- alvorlig hjertesykdom (inkludert former ustabile og resistente mot terapi), før behandling i minst 6 måneder;
- Sykdommer i skjoldbruskkjertelen resistent mot terapi;
- hemoglobinopatier (inkludert thalassemi, seglcelleanemi);
- alvorlige sykdomsforstyrrelser (inkludert kronisk nyresvikt - QC - alvorlig depresjon, selvmordstanker eller selvmordsforsøk (inkludert i historien);
- alvorlig leverdysfunksjon eller dekompensert levercirrhose
- autoimmune sykdommer (inkludert autoimmun hepatitt)
- graviditet
- amming (amming);
- Overfølsomhet overfor ribavirin og andre komponenter i legemidlet.

Dosering og administrasjon

Inside. Med hepatitt C blir det ikke tygget og presset med vann sammen med inntak av 1-1,2 g / dag i 2 doser (om morgenen og om kvelden). Med kroppsmasse opptil 75 kg - 1 g / dag (0,4 g om morgenen og 0,6 g om kvelden); over 75 kg - 1,2 g / dag (0,6 g om morgenen og 0,6 g om kvelden). Varigheten av behandlingen er 24-48 uker; For tidligere ubehandlede pasienter - minst 24 uker, hos pasienter med genotypevirus på 1-48 uker. Hos pasienter som ikke er utsatt for monoterapi med interferon alfa, samt under tilbakefall - i minst 6 måneder.

Bruk under graviditet og amming

Rebetolbehandling bør ikke startes før et negativt graviditetstest er oppnådd, som bør utføres umiddelbart før du begynner å bruke legemidlet.
Syke kvinner i fertil alder, så vel som deres mannlige partnere, bør bruke effektive prevensjonsmetoder under behandlingen og i 6 måneder etter avslutningen. Månedlig i denne perioden er det nødvendig å gjennomføre graviditetstester. Hvis graviditet oppstår under behandling eller innen 6 måneder etter avslutning, skal pasienten informeres om den signifikante risikoen for teratogene effekter av Rebetol på fosteret.
Syke menn og deres partnere - kvinner i fertil alder bør også bruke pålitelige prevensjonsmetoder under bruk av stoffet.
Rebetol akkumuleres intracellulært og elimineres fra kroppen veldig sakte. For å utelukke mulige teratogene virkninger av Rebetol, må hver av partnerne bruke et effektivt prevensjonsmiddel under behandlingen, så vel som i minst 7 måneder etter avslutningen. Menn bør bruke kondom for å minimere risikoen for at Rebetol kommer inn i skjeden.
På grunn av den høye risikoen for bivirkninger av ribavirin på barnet, bør amming avbrytes før bruk av legemidlet. Det er ikke kjent om noen komponenter av Rebetola utskilles i morsmelk.
I eksperimentelle dyreforsøk ble det vist at Rebetol har en embryotoksisk og teratogen effekt i doser som er signifikant lavere enn anbefalt for klinisk bruk. I dyr forårsaket Rebetol endringer i sæd i doser lavere enn terapeutisk.

Bivirkninger

På den delen av hematopoietisk systemet er en reduksjon i hemoglobinnholdet på grunn av hemolyse den viktigste giftige effekten av Rebetol, som med stor sannsynlighet kan korrigeres ved hjelp av anbefalte doseendringer under behandlingen; mulig mild anemi, leukopeni, nøytropeni, granulocytopeni, trombocytopeni.
På den delen av det endokrine systemet: muligens dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen - en endring i innholdet av TSH (nødvendig terapi var nødvendig hos 3% av pasientene som ikke tidligere hadde hatt slike brudd).
Allergiske reaksjoner: Hudutslett, urtikaria, angioødem, bronkospasme, anafylaksi er mulig.
Annet: mulig hypotensjon, endringer i laboratorieparametere.
Bivirkninger er for det meste milde eller moderate og påvirker ikke behandlingsforløpet.

Spesielle instruksjoner

Sikkerheten og effekten av kombinasjonsbehandling er kun studert med Rebetol med interferon alfa-2b.
En reduksjon i hemoglobin til under 10 g / dL ble observert hos 14% av pasientene som fikk Rebetol i kliniske studier. Selv om Rebetol ikke har direkte effekt på kardiovaskulærsystemet, kan anemi forbundet med å ta stoffet forverre hjertesvikt og / eller forverre symptomene på hjertesykdom. I dette henseende bør pasienter med hjertesykdom Rebetol foreskrives med forsiktighet og kun etter passende undersøkelse. Under behandling krever slike pasienter spesiell overvåking. Hvis symptomer på forverring av kardiovaskulærsystemet oppstår, bør behandlingen avbrytes.
Rebetol skal brukes med forsiktighet hos pasienter med alvorlige lungesykdommer (særlig kronisk obstruktiv lungesykdom) eller diabetes mellitus med ketoacidose.
Legemidlet skal brukes med forsiktighet hos pasienter med blødningsforstyrrelser (inkludert tromboflebitt, lungeemboli) eller med alvorlig myelodepression.
Ved akutt hypersensitivitetsreaksjoner (urtikaria, angioødem, bronkospasme, anafylaksi) bør Rebetol straks avbrytes og egnet behandling skal foreskrives. Forløpende hudutslett er ikke grunnlag for å avbryte behandlingen.
Siden nyrefunksjoner kan forringes med alderen, er det nødvendig å fastslå tilstanden av nyrefunksjon hos eldre pasienter før Rebetol starter.
Kontroll av laboratorieparametere
Laboratorieundersøkelser (blodtall med telling av leukocytformel og blodplateantal, elektrolytanalyse, bestemmelse av serumkreatinin, leverfunksjonsprøver) bør utføres før behandling påbegynnes, så i uke 2 og 4 i behandlingen, og deretter regelmessig, etter behov.
Bruk i pediatri
Sikkerheten og effekten av stoffet i behandling av barn og ungdom er ikke fastslått. Derfor er bruk av pasienter under 18 år ikke anbefalt.
Innflytelse på evnen til å kjøre biltransport og kontrollmekanismer
Personer som opplever tretthet, døsighet eller desorientering under behandling, bør rådes til ikke å kjøre eller kontrollere maskiner.

Drug interaksjon

Legemiddelinteraksjonen med Rebetol med interferon alfa-2b og antacida er studert.
Biotilgjengeligheten av Rebetol i en dose på 600 mg ble redusert mens man tok et antacidpreparat som inneholdt forbindelser av magnesium og aluminium eller simetikon; AUC redusert med 14%. Det er mulig at reduksjonen i biotilgjengelighet i denne studien skyldtes en nedgang i transporten av Rebetol eller en endring i pH. Det ser ut til at denne interaksjonen ikke er klinisk signifikant.
Med samtidig bruk av Rebetola og interferon alfa-2b ble det ikke påvist dopinginteraksjon.
In vitro inhiberer ribavirin fosforyleringen av cidovudin og stavudin. Den kliniske signifikansen av disse dataene er ikke fullt ut fastslått. Imidlertid foreslår de at samtidig bruk av Rebetol med cidovudin eller stavudin kan føre til økning i konsentrasjonen av RNA-HIV i blodplasmaet. Derfor anbefales det nøye overvåking av plasma-RNA-HIV-konsentrasjon hos pasienter som behandles med Rebetol i kombinasjon med ett av disse to stoffene. Med en økning i plasma-RNA-HIV-konsentrasjonen, bør bruk av Rebetol i kombinasjon med revers transkriptasehemmere bli revurdert.
Det er ingen tegn på Rebetol-interaksjon med revers-transkriptasehemmere eller ikke-nukleosidhemmere eller proteasehemmere. Derfor kan Rebetol bli foreskrevet i forbindelse med de angitte agensene for behandling av pasienter med kombinert HIV-infeksjon og hepatitt C-viruset.
Muligheten for medisinsk eller annen form for interaksjon med Rebetol kan vare opptil to måneder (5 perioder med T1/2 ribavirin) etter opphør som følge av forsinket klekking.
Cytokrom P Enzymer450 ikke delta i metabolisme av rebetola. Rebetol er ikke en hemmer av cytokrom P-enzymer450. Toksikologiske studier tyder ikke på at Rebetol stimulerer leverenzymaktivitet. Dermed er interaksjonen assosiert med deltakelsen av cytokrom P-enzymer450 usannsynlig.

Rebetol

REBETOL ®

Finn på apotek og kjøp Rebetol fra 4 191,50Р

Rebetol-instruksjon
Velg utgivelsesskjema

REBETOL Instruksjon
kapsler

Hårde gelatinekapsler, størrelse 1, kropp og lokk matt hvit; På saken er det en innskrift i blått blekk "200 mg" og en blå stripe; på lokket på kapslene bokstavene "SP" og en blå stripe; innholdet i kapslene er hvitt pulver.

Hjelpestoffer: mikrokrystallinsk cellulose, laktosemonohydrat, kroskarmellosnatrium, magnesiumstearat.

Sammensetningen av skallet av kapselen: gelatin, titandioxid.
Sammensetningen av innskriften på kapselen: shellak, etanol, isopropanol, n-butanol, propylenglykol, ammoniumhydroksyd, blått aluminiumslakk FDC №2.

10 stk. - blemmer (14) - pappkasser.

Antiviralt stoff. Det er en syntetisk analog av nukleosider som er aktive in vitro mot enkelte RNA og DNA-holdige virus.

Hverken Ribavirin eller intracellulære nukleotid-Rebetola metabolitter i fysiologiske konsentrasjoner ikke viser tegn på inhibering av enzymene er spesifikke for hepatitt C-virus, eller å hemme replikasjonen av HCV monoterapi Rebetol ikke fører til eliminering av RNA inneholdende HCV eller forbedre leverhistologi etter 6-12 måneders bruk av stoffet og innen 6 måneder etterfølgende observasjoner. Bruk av Rebetol ved monoterapi av hepatitt C (inkludert i kronisk form) er ineffektiv. Den kombinerte behandlingen med Rebetol og interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b hos pasienter med hepatitt C er imidlertid mer effektiv enn monoterapi med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b.

Mekanismen der Rebetol i kombinasjon med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b utøver sin antivirale effekt, spesielt mot hepatitt C-virus, er ikke kjent.

Etter inntak av en enkelt dose absorberes ribavirin lett og nesten fullstendig (kun ca. 10% av merket dose utskilles i avføringen). Imidlertid er den absolutte biotilgjengeligheten ca. 45-65%, som tilsynelatende er assosiert med effekten av "første pass" gjennom leveren. Cmax Oppnås i 1,5 timer. Størrelsen på halvperioder for absorpsjon, distribusjon og fjerning av en enkeltdose er henholdsvis 0,05 h, 3,73 h og 79 h.

Etter absorpsjon distribueres raskt i kroppen. Når Rebetola tas i enkeltdoser fra 200 mg til 1,2 g, er det et lineært forhold mellom dosen og biotilgjengelighetsindikatoren. Vd er omtrent 5000 liter. Ribavirin binder seg ikke til plasmaproteiner.

Overføringen av ribavirin utenfor plasma har blitt studert spesielt for erytrocytter. Det har blitt vist at hovedsakelig transport skjer med deltakelse av en likevektende nukleosidbærer av type es. Denne typen bærer er tilstede i nesten alle celletyper og kan være en faktor som forårsaker en stor Vd Ribavirin.

Ved gjentatt administrasjon akkumuleres ribavirin i plasma i store mengder; forholdet mellom biotilgjengelighetsindikatorer ved gjentatt opptak og enkeltopptak er lik 6. Når Rebetola tas i en dose på 600 mg 2 ganger daglig Css Plasma ribavirin ble nådd innen 4 uker og var ca. 2200 ng / ml.

Ribavirin metabolisme oppnås på to måter: reversibel fosforylering og spaltning (deriboksylering og amidhydrolyse til dannelse av en triazolkarboksylmetabolitt).

Utskillelse av ribavirin fra kroppen er sakte. Ribavirin og dets metabolitter - triazolkarboksamid og triazolkarboksylsyre - utskilles i urinen. Etter å ha stoppet T1/2 Ribavirin var ca 298 timer, noe som synes å indikere at det er langsomt fjerning fra kroppen (unntatt plasma).

Farmakokinetikk i spesielle kliniske situasjoner

Hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon endres farmakokinetikken for enkeltdose (AUCtf og Cmax økning) sammenlignet med kontrollen (med CC> 90 ml / min). Konsentrasjonen av ribavirin i plasma under hemodialyse endres ikke signifikant.

Farmakokinetikken til ribavirin ved forskrivning av en enkeltdose hos pasienter med mild, moderat eller alvorlig leversvikt (karakterer A, B eller C på Child-Pugh-skalaen) ligner farmakokinetikken til ribavirin hos friske personer.

Som en del av kombinationsbehandling med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b:

- behandling av kronisk hepatitt C hos pasienter som tidligere har fått interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b og som hadde gunstig respons på terapien (normalisering av ALT-aktivitet ved behandlingens slutt) som senere hadde tilbakefall av sykdommen

- behandling av kronisk hepatitt C, tidligere ubehandlet, uten tegn på dekompensering av leverfunksjon, med økt ALT-aktivitet, seropositivitet mot RNA-viruset av hepatitt C, i nærvær av fibrose eller markert inflammatorisk aktivitet.

- alvorlig hjertesykdom (inkludert former ustabile og resistente mot terapi) som eksisterte i minst seks måneder før starten av Rebetol-behandlingen

- Sykdommer i skjoldbruskkjertelen resistent mot terapi;

- hemoglobinopatier (inkludert thalassemi, seglcelleanemi);

- alvorlig nyresykdom (inkludert kronisk nyresvikt / QC mindre enn 50 ml / min / s med behov for hemodialyse);

- alvorlig leverdysfunksjon eller dekompensert levercirrhose

- alvorlig depresjon, selvmordstanker eller forsøk på selvmord (inkludert i historien);

- autoimmune sykdommer (inkludert autoimmun hepatitt)

- alder opp til 18 år

- ammingstid (amming);

- Overfølsomhet overfor ribavirin og andre komponenter i legemidlet.

Forholdsregler bør foreskrives med andre hjertesykdommer, alvorlig lungesykdom (inkludert kronisk obstruktiv lungesykdom), diabetes utsatt for ketoacidose, koagulasjonsforstyrrelser (f.eks, tromboflebitt, lungeemboli), eller sammen med en signifikant inhibering av hematopoietisk funksjon av beinmargen, samt i kombinasjon med høyt aktiv antiretroviral behandling (HAART) med samtidig HIV-infeksjon (på grunn av økt risiko for utvikling av melkesyre).

Bruk av stoffet Rebetol under graviditet og amming (amming) er kontraindisert.

Rebetolbehandling bør ikke startes før et negativt graviditetstest er oppnådd, som bør utføres umiddelbart før du begynner å bruke legemidlet.

Syke kvinner i fertil alder som tar Rebetol, samt deres seksuelle partnere, bør bruke effektive prevensjonsmetoder under behandlingen og i minst 6 måneder etter opphør.

Månedlig i denne perioden er det nødvendig å gjennomføre graviditetstester. Dersom graviditet oppstår under behandling eller innen 6 måneder etter avslutning, skal pasienten informeres om den signifikante risikoen for teratogene effekter av ribavirin på fosteret.

Syke menn og deres seksuelle partnere - kvinner i fertil alder - bør også bruke pålitelige prevensjonsmetoder. Ribavirin akkumuleres intracellulært og elimineres fra kroppen veldig sakte. For å utelukke mulige teratogene virkninger av ribavirin, må hver av partnerne bruke et effektivt prevensjonsmiddel under behandlingen, og i det minste også i 6 måneder etter avslutningen. Menn bør bruke kondom.

Det er ikke kjent om noen komponent av ribavirin i morsmelk utskilles.

På grunn av den høye risikoen for bivirkninger av ribavirin på babyen, bør amming avbrytes før bruk av legemidlet.

I eksperimentelle dyreforsøk har ribavirin vist seg å ha embryotoksiske og teratogene effekter ved doser som er betydelig lavere enn de som anbefales for klinisk bruk. I dyr forårsaket ribavirin endringer i sæd i doser lavere enn terapeutisk.

Rebetol administreres oralt i en daglig dose på 800-1200 mg fordelt på 2 doser (morgen og kveld) og kombinert med matinntak. Samtidig foreskrives interferon alfa-2b som en injeksjon 3 ganger i uken for 3 millioner IE eller peginterferon alfa 2b sc i en dose på 1,5 μg / kg kroppsvekt 1 gang per uke.

Anbefalte doser Rebetola avhengig av kroppsvekt når det brukes i kombinasjon med interferon alfa-2b

Anbefalte doser Rebetola avhengig av kroppsvekt når det brukes i kombinasjon med peginterferon alfa-2b

Den anbefalte behandlingsvarigheten er opptil 1 år. Den individuelle varigheten av behandlingsforløpet avhenger av det kliniske løpet av sykdommen, responsen på behandlingen utføres og dens toleranse.

Etter 6 måneders behandling bør en pasient undersøkes for å identifisere den virologiske responsen. I fravær av virologisk respons, bør det avgjøres om å avbryte kombinationsbehandlingen med Rebetol og interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b.

Ved alvorlige bivirkninger eller avvik i laboratorieparametere under bruk av Rebetol, bør dosen justeres eller administrasjonen av legemidlet stoppes til bivirkningene opphører.

Endring av doseringsregimet

* Pasienter som har redusert Rebetol dosen til 600 mg / dag, bør ta 1 kapsel på 200 mg i morgen og 2 kapsler på 200 mg om kvelden.

** øvre grense for normal.

Hvis dosen Rebetol ikke forbedres etter dosejustering, bør bruk av dette legemidlet, samt interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b, seponeres.

Bivirkninger i kombinasjonsbehandling kan være forbundet med å ta Rebetola, og interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b, samt deres kombinasjoner.

Fra hematopoietisk system: hemolyse er den viktigste giftige effekten av Rebetol. Imidlertid er en reduksjon i hemoglobininnhold alene ikke vanligvis årsaken til seponering av behandlingen. Redusert hemoglobin på grunn av hemolyse (redusert hemoglobininnholdet av en mengde> 4 g / dl observert hos 37% av pasientene som fikk kombinasjonsterapi Rebetol og interferon alfa-2b, og 30% av pasientene som fikk kombinasjonsterapi Rebetol og peginterferon alfa-2b, redusert hemoglobinnivå under 10 g / dl er bare observert hos 14% av pasientene); mild anemi, leukopeni, nøytropeni, granulocytopeni og trombocytopeni kan forekomme; i noen tilfeller, når du bruker Rebetola i kombinasjon med interferon alfa-2b, kan aplastisk anemi utvikles.

Nervesystemet: hodepine, svimmelhet, tremor, parestesier, hyperestesi, hypoestesi, depresjon, irritabilitet, søvnløshet, angst, nedsatt konsentrasjon, følelsesmessig labilitet, nervøsitet, emosjonell agitasjon, aggressiv oppførsel, forvirring av bevissthet; sjeldne, selvmordstanker og forsøk (når det brukes i kombinasjon med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b).

På fordøyelsessystemet: kvalme, oppkast, diaré, magesmerter, anoreksi, forstoppelse, dyspepsi, smakperversjon, pankreatitt (når det brukes i kombinasjon med interferon alfa-2b), flatulens, stomatitt, glossitt, blødning fra tannkjøttet.

På den delen av det endokrine systemet: hypothyroidisme; dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen (en endring i innholdet av skjoldbruskstimulerende hormon), som krever terapeutiske tiltak, observeres i 3% tilfeller hos pasienter som ikke tidligere har hatt slike brudd.

Siden kardiovaskulærsystemet: brystsmerter, takykardi, reduksjon eller økning i blodtrykk, hjerteslag, besvimelse.

På den delen av luftveiene: faryngitt, hoste, kortpustethet, bronkitt, bihulebetennelse, rhinitt.

På den delen av reproduktive systemet: hetetall, nedsatt libido, menstruasjonssykdommer, amenoré, menorrhagia, prostatitt.

På muskel-skjelettsystemet: myalgi, økt glatt muskelton, artralgi.

På følelsesorganets side: skader på lacrimal kjertel, konjunktivitt, visuell forstyrrelse, nedsatt hørselstap, tinnitus.

Dermatologiske reaksjoner: Alopecia, kløe, tørr hud, nedsatt hårstruktur, utslett, erytem, ​​eksem, herpesinfeksjon, overfølsomhetsreaksjoner; i noen tilfeller ved bruk av Rebetol i kombinasjon med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b, erytem multiforme, Stevens-Johnson syndrom, toksisk epidermal nekrolyse.

Fra laboratorieindikatorene: i noen tilfeller - en økning i nivået av urinsyre og indirekte bilirubin, assosiert med hemolyse. Disse indikatorene normaliseres innen 4 uker etter avslutning av behandlingen. Bare et lite antall pasienter med økt nivå av urinsyre viste kliniske symptomer på gikt, men krever ikke dosejustering eller seponering av behandlingen.

Andre: otitis media, allergiske reaksjoner, smerte på injeksjonsstedet, svakhet, malaise, kuldegysninger, feber, influensaliknende syndrom, økt svette, asteni, vekttap, tørr munn, tørst, soppinfeksjon, virusinfeksjon, lymfadenopati.

Det er et kjent tilfelle av overdosering av rebetol da en pasient tok 10 g ribavirin i kapsler (50 kapsler 200 mg hver) i en dag og 39 millioner ME av legemidlet i form av en injeksjonsløsning (13 injeksjonsdoser på 3 millioner ME ). Pasienten var i beredskapsrommet i 2 dager; i løpet av denne tiden ble det ikke observert noen bivirkninger forbundet med overdose.

Studien av legemiddelinteraksjoner Rebetola ble utført bare med deltagelse av interferon alfa-2b, peginterferon alfa-2b og antacida.

Når antacidpreparat ble tatt sammen, inneholdende magnesium og aluminiumforbindelser eller simetikon, og Rebetola i en dose på 600 mg, reduserte biotilgjengeligheten av ribavirin, redusert AUC med 14%. Det er mulig at reduksjonen i biotilgjengelighet i denne studien skyldtes en avmatning i ribavirintransport eller til en endring i pH. Det ser ut til at denne interaksjonen ikke er klinisk signifikant.

I følge farmakokinetiske studier med gjentatt felles bruk ble det ikke observert noen farmakokinetisk interaksjon mellom ribavirin og interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b.

Ribavirin in vitro viste evnen til å hemme fosforyleringen av zidovudin og stavudin. Den kliniske relevansen av disse dataene er ikke helt klar. Imidlertid foreslår de at konkurransedyktig bruk av Rebetol med zidovudin eller stavudin kan føre til økt konsentrasjon av HIV i blodplasma. Derfor anbefales det nøye overvåking av plasma HIV RNA-konsentrasjoner hos pasienter som behandles med Rebetol i kombinasjon med ett av disse to stoffene. Med økende nivåer av HIV RNA-konsentrasjon i plasma, bør bruk av Rebetol i kombinasjon med revers transkriptasehemmere vurderes.

Ribavirin in vitro øker innholdet av fosforylerte metabolitter av purin nukleosider. Denne effekten kan potensere risikoen for utvikling av melkesyreacidose forårsaket av purinukleosidanaloger (for eksempel didanosin, abakavir). Pasienter som er infisert med hepatitt C-viruset og HIV samtidig, og som mottar HAART, kan utvikle melkesyreacidose. Når du foreskriver kombinasjonsterapi med Rebetol, bør du i tillegg til HAART utvise ekstrem forsiktighet.

Muligheten for medisinsk eller annen form for interaksjon med Rebetol kan vare opptil 2 måneder (5 halveringstider for ribavirin) etter at behandlingen er avsluttet på grunn av forsinket eliminering.

Det foreligger ingen tegn på interaksjoner med ribavirin med ikke-nukleosid revers transkriptasehemmere eller proteasehemmere.

I henhold til resultatene av in vitro-studier på mikrosomale preparater av humane lever- og rotteisoenzymer av cytokrom P450 ikke delta i metabolske transformasjoner av ribavirin. Ribavirin er ikke en hemmer av cytokrom P isoenzymer450. Toksikologiske tester tyder ikke på at ribavirin stimulerer leverenes enzymatiske aktivitet. Dermed forekommer en hvilken som helst interaksjon som involverer cytokrom P450 usannsynlig.

Biotilgjengeligheten av en enkelt oral dose av Rebetol økte med høyt fettmål (AUC og C-verdiermax økt med 70%). Det er mulig at økningen i biotilgjengelighet i denne studien skyldtes en avmatning i ribavirintransport eller til en endring i pH. Verdien av denne studien for klinikken er ikke definert. I studien av klinisk effekt ble pasienter ikke gitt noen instruksjoner om tidspunktet for administrasjon av legemidlet i forhold til matinntaket. For å oppnå maksimale plasmakonsentrasjoner av ribavirin anbefales det imidlertid å ta stoffet med mat.

Sikkerheten og effekten av kombinasjonsbehandling er kun studert med Rebetol med interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b. Data om effekt og sikkerhet for Rebetol i kombinasjon med andre interferoner er ikke tilgjengelig.

Før du foreskriver en kombinationsbehandling, anbefales det også at du leser instruksjonene for bruk av henholdsvis interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b, festet til hver av disse legemidlene.

Med forsiktighet, etter passende undersøkelse og kun under tilsyn av en kardiolog, bør Rebetol bli foreskrevet til pasienter med hjertesykdom siden anemi som oppstår mens du tar stoffet (en reduksjon i hemoglobin til under 10 g / dl ble observert hos 14% av pasientene som fikk ribavirin under kliniske studier) kan føre til forverring av hjertesvikt og / eller forverring av symptomene på sykdommen. Hvis symptomer på forverring av kardiovaskulærsystemet oppstår, bør behandlingen avbrytes.

Ved allergiske reaksjoner (urticaria, angioødem, bronkospasme, anafylaksi) bør Rebetol straks avbrytes og egnet behandling skal foreskrives. Forløpende hudutslett er ikke en grunn til å forstyrre behandlingen.

Siden ny funksjonell kapasitet kan reduseres med alderen, er det nødvendig å undersøke funksjonen hos eldre pasienter før bruk av Rebetol.

Før behandling påbegynnes, bør behovet for histologisk bekreftelse av diagnosen vurderes. I noen tilfeller (pasienter infisert med genotype 2 eller 3 virus), kan behandling utføres uten tidligere leverbiopsi.

Kontroll av laboratorieparametere

Laboratorieundersøkelser (klinisk blodanalyse med telling av leukocytformel og blodplateantal, elektrolytanalyse, bestemmelse av serumkreatinin, leverfunksjonstester) bør utføres før behandling påbegynnes, så i 2. og 4. uke i behandlingen, og deretter regelmessig, etter behov.

Innflytelse på evnen til å kjøre biltransport og kontrollmekanismer

Pasienter som opplever tretthet, søvnighet eller desorientering med kombinert behandling med Rebetol og interferon alfa-2b eller peginterferon alfa-2b, bør nekte å utføre arbeid som krever økt oppmerksomhet og hastighet av psykomotoriske reaksjoner (inkludert kjøring av bil, kontrollerende mekanismer).

Legemidlet bør oppbevares utilgjengelig for barn ved en temperatur ikke høyere enn 30 ° C. Holdbarhet - 2 år. Ikke bruk etter utløpsdato.

Legemidlet er utgitt på resept.

Informasjonen er gitt av legemidlet "Vidal".
Sist oppdatert beskrivelse 28.09.2011

REBETOL Instruksjon
kapsler

MSA. 200 mg: 140 stk.

Hårde gelatinekapsler, størrelse 1, kropp og lokk matt hvit; På saken er det en innskrift i blått blekk "200 mg" og en blå stripe; på lokket på kapslene bokstavene "SP" og en blå stripe; innholdet i kapslene er hvitt pulver.

[PRING] mikrokrystallinsk cellulose, laktosemonohydrat, kroskarmellosnatrium, magnesiumstearat.

Sammensetningen av skallet av kapselen: gelatin, titandioxid.
Sammensetningen av innskriften på kapselen: shellak, etanol, isopropanol, n-butanol, propylenglykol, ammoniumhydroksyd, blått aluminiumslakk FDC №2.

10 stk. - blemmer (14) - pappkasser.

Informasjonen er gitt av legemidlet "Vidal".
Sist oppdatert beskrivelse 28.09.2011


Relaterte Artikler Hepatitt