Clinic Sklifosovsky leveren transplantasjon

Share Tweet Pin it

Statsbudsjettinstitusjon

Helsevesenet i Moskva

Nødforskningsinstituttet

til dem. NV Sklifosovsky Avdeling

helsevesenet i byen Moskva "

129090 Moskva by, Bolshaya Sukharevskaya Square Building nr. 3

Referanse: 8-495-680-41-54; 8-495-680-93-60

E-postadresse

telefonnummer 8-495-608-84-55

telefonnummer 8-495-628-53-70

Institusjonens virkemåte

Professor i RAS, doktorgrad i medisinsk vitenskap

Petrikov Sergey Sergeevich

Mottak av borgere på personlige forhold:

på onsdager fra 11:00 til 12:00, bygning №21,

telefonnummer 8-495-625-38-97,

E-postadresse:

Vise direktør ved Institutt for medisinsk arbeid - Chief Medical Officer

Stolyarov Sergey Vasilyevich

Mottak av borgere på personlige forhold:

Tirsdag og torsdag fra 15:00 til 16:00, bygning №21,

etasje 1, telefonnummer 8-495-620-11-60

E-postadresse:

Boken med kommentarer og forslag er i resepsjonen til sjefslederen

28. februar 2017 | # 1 Lyubov Sergeyevna

Jeg vil uttrykke min dyp takknemlighet til Murad Saftarovich Navruzbekov, som reddet livet til datteren min Olga! Dette er en lege og en mann fra Gud! Veldig oppmerksom, snill, høflig, elsker jobben sin, og viktigst, folk! Toppklasse profesjonell! Slike eksperter gir stor stolthet i medisin i vårt land!

Legg til en kommentar Avbryt svar

De metatarsale fotbenene smerter.

Foten er endestykket på underbenet. Metatarsus, tarsus og fingre er inkludert i avdelingen. Også hælen, sålen, fotens bue, oppgangen, ryggen. Under fotens bue betyr delen av sålen, ikke i kontakt med overflaten når den går. Folk, uansett alder, føler smerte i føttene og

De metatarsale fotbenene smerter.

Foten er endestykket på underbenet. Metatarsus, tarsus og fingre er inkludert i avdelingen. Også hælen, sålen, fotens bue, oppgangen, ryggen. Under fotens bue betyr delen av sålen, ikke i kontakt med overflaten når den går. Folk, uansett alder, føler smerte i føttene og

Forstørret lever i et spedbarn

Innholdsfortegnelse [Vis] Leveren er en av de viktigste organene i fordøyelsessystemet og den største kjertelen i menneskekroppen. Ligger i bukhulen hovedsakelig i høyre hypokondrium. I nyfødte og barn i det første år av livet er massen 1/18 av den totale kroppsvekten.

Forstørret lever i et spedbarn

Innholdsfortegnelse [Vis] Leveren er en av de viktigste organene i fordøyelsessystemet og den største kjertelen i menneskekroppen. Ligger i bukhulen hovedsakelig i høyre hypokondrium. I nyfødte og barn i det første år av livet er massen 1/18 av den totale kroppsvekten.

Hva ødelegger en persons lever?

Leveren er et viktig organ i kroppen som filtrerer blodet og renser det fra alle skadelige stoffer. Svært ofte spiser vi, tar medisiner, drikker alkohol, røyker og tror ikke at alt dette ødelegger leveren vår. Leverandets største fiende er fett. I leveren

Hva ødelegger en persons lever?

Leveren er et viktig organ i kroppen som filtrerer blodet og renser det fra alle skadelige stoffer. Svært ofte spiser vi, tar medisiner, drikker alkohol, røyker og tror ikke at alt dette ødelegger leveren vår. Leverandets største fiende er fett. I leveren

Nattben

Spasm kalles ufrivillig smertefull muskelkontraksjon. Ekstremitet følelsesløs og sår i noen tid. Forkortelser varierer i varighet, styrke og prevalens. Vises oftere om natten. Leger distribuerer dem etter type, se på det langsiktige og stedet som rammet muskelspasmer. Det er flere grunner.

Nattben

Spasm kalles ufrivillig smertefull muskelkontraksjon. Ekstremitet følelsesløs og sår i noen tid. Forkortelser varierer i varighet, styrke og prevalens. Vises oftere om natten. Leger distribuerer dem etter type, se på det langsiktige og stedet som rammet muskelspasmer. Det er flere grunner.

Betadin i gynekologi

For henvisning: Tikhomirov AL, Lubnin D.M. Betadin i praksis av en gynekolog // BC. 2001. № 6. P. 243 Institutt for obstetri og gynekologi av FPDO MGMSU Etter introduksjonen av "banal" kolpitt i den utbredte praksisen med PCR-metoder for påvisning av mikroorganismer, for et halvt århundre krevde gynekologen å minne seg trøtt

Betadin i gynekologi

For henvisning: Tikhomirov AL, Lubnin D.M. Betadin i praksis av en gynekolog // BC. 2001. № 6. P. 243 Institutt for obstetri og gynekologi av FPDO MGMSU Etter introduksjonen av "banal" kolpitt i den utbredte praksisen med PCR-metoder for påvisning av mikroorganismer, for et halvt århundre krevde gynekologen å minne seg trøtt

Agenesis av venstre nyrene

Nyregenese har vært kjent for menneskeheten siden antikken. Aristoteles nevnte denne patologien, og sa at hvis et dyr ikke kan eksistere uten et hjerte, uten milt eller nyre, helt. Så ble den belgiske forskeren Andreas interessert i renal dysplasi i renessansen.

Agenesis av venstre nyrene

Nyregenese har vært kjent for menneskeheten siden antikken. Aristoteles nevnte denne patologien, og sa at hvis et dyr ikke kan eksistere uten et hjerte, uten milt eller nyre, helt. Så ble den belgiske forskeren Andreas interessert i renal dysplasi i renessansen.

Åreknuter

Åreknuter - en vanlig sykdom blant moderne mennesker. Utvidelse av venene, i motsetning til generell oppfatning, påvirker menn og kvinner etter 30 år. Årsaken til utviklingen av sykdommen er faktorer forbundet med den konstante spenningen i nedre ekstremiteter. Vedvarende fysisk arbeid, permanent i ubehagelig stilling (stående eller

Åreknuter

Åreknuter - en vanlig sykdom blant moderne mennesker. Utvidelse av venene, i motsetning til generell oppfatning, påvirker menn og kvinner etter 30 år. Årsaken til utviklingen av sykdommen er faktorer forbundet med den konstante spenningen i nedre ekstremiteter. Vedvarende fysisk arbeid, permanent i ubehagelig stilling (stående eller

Blå føtter forårsaker

Ødem i bena er en vanlig patologi, og både menn og kvinner påvirkes. Årsakene til ødem er: Overvekt, arbeid på beina, dårlige vaner. Faren for ødem er å signalere forekomsten av problemer i et bestemt organ eller kroppssystem. Det er viktig å gjenkjenne signalet i tide. ubehagelig

Blå føtter forårsaker

Ødem i bena er en vanlig patologi, og både menn og kvinner påvirkes. Årsakene til ødem er: Overvekt, arbeid på beina, dårlige vaner. Faren for ødem er å signalere forekomsten av problemer i et bestemt organ eller kroppssystem. Det er viktig å gjenkjenne signalet i tide. ubehagelig

Smerte i fotputer

Smerten i fotfotene vises plutselig, noe som forårsaker fysisk ubehag, psykologisk kompliserende liv. Symptomer har forskjellige årsaker, fra midlertidige plager til alvorlige sykdommer. For å redde helse og forstå hva du skal gjøre i slike tilfeller, hvordan du skal behandles, bestemme årsakene til smerte. Innholdsfortegnelse

Smerte i fotputer

Smerten i fotfotene vises plutselig, noe som forårsaker fysisk ubehag, psykologisk kompliserende liv. Symptomer har forskjellige årsaker, fra midlertidige plager til alvorlige sykdommer. For å redde helse og forstå hva du skal gjøre i slike tilfeller, hvordan du skal behandles, bestemme årsakene til smerte. Innholdsfortegnelse

Osteoarthritis første fase

Ubehaget, smerten i leddet, utseendet av en knase i kneet indikerer begynnelsen på utviklingen av artrose. Ved begynnelsen av sykdommen er skiltene mindre, oftere gir de ikke pasienten noen ulempe eller angst. Derfor utføres ofte behandling av artrose i utgangspunktet ikke på grunn av pasientens uoppmerksomhet mot helse. Med høyre

Osteoarthritis første fase

Ubehaget, smerten i leddet, utseendet av en knase i kneet indikerer begynnelsen på utviklingen av artrose. Ved begynnelsen av sykdommen er skiltene mindre, oftere gir de ikke pasienten noen ulempe eller angst. Derfor utføres ofte behandling av artrose i utgangspunktet ikke på grunn av pasientens uoppmerksomhet mot helse. Med høyre

Hepatittforum

Kunnskapsdeling, kommunikasjon og støtte til personer med hepatitt

Anmeldelser og avgifter for levertransplantasjon i forskjellige land

Anmeldelser og avgifter for levertransplantasjon i forskjellige land

Melding Apple1 »08 desember 2016 10:27

Re: Anmeldelser og avgifter for levertransplantasjon i forskjellige land

Melding fra Semyon12 "16. desember 2016 10:08

Re: Anmeldelser og avgifter for levertransplantasjon i forskjellige land

Melding til mocik »16 desember, 2016 10:13

Levertransplantasjon. Livet før og etter

E. Ibrahimov:

Programmet "Gastroenterology", dets leder, jeg, Elkhan Ibragimov, en gastroenterolog, en hepatolog. I dag har vi en veldig haster, veldig interessant tema i enhver forstand av ordet, og en veldig interessant gjest, transplantasjon kirurg, Hepatobiliær Surgery, Murad Saftarovich Novruzbekov, PhD, leder av forskningsavdelingen ved Institutt for Emergency Care. N.V. Sklifosovsky.

I dag er temaet "Levertransplantasjon. Livet "før" og "etter". Det første ordet til deg, vi forstår hvor alvorlig saken er, hva du gjør ved instituttet. Kirurger av dette nivået er på showet for første gang, så takk så mye for tiden din.

M. Novruzbekov:

Sannsynligvis bør vi begynne med en historisk utflukt, med verkene av V.P. Demihov, en eksperimentator, som var grunnleggende ikke bare for levertransplantasjoner, men generelt for transplantologi. Da ble den første operasjonen utført i 1963 av professor Thomas Starls i USA. I vårt eksperiment, nemlig i forsøket, var den første operasjonen i 1974, etter min mening, under ledelse av Halperin, og også Shumakov, sammen. Den første operasjonen ble utført av professor A. Eramishantsev ved det russiske vitenskapelige senter for kirurgi. Forresten er denne pasienten fortsatt i live, nesten siden 1990, har 27 år gått. Den første operasjonen, da de snakket om hvor mange pasienter som lever etter en levertransplantasjon, er et levende eksempel. Ved Sklifosovsky-instituttet begynte Transplantationssenterets virksomhet i 2000. I de siste 17 årene har i praksis arbeid fra null nå blitt brakt til et meget godt nivå. Til nå har mer enn 500 transplantasjoner blitt utført.

Hva var problemene, og hvordan bor folk etter levertransplantasjon? Da vi først startet en levertransplantasjon på vårt institutt, var det under ledelse av professor Jamal, så vel som under regi av professor Yermolov, som organiserte en avdeling på vårt institutt. Alle antok at de første pasientene med oss ​​må dø av en eller annen grunn. Fordi, tilsynelatende, hardt arbeid, var fortsatt lite kjent med transplantasjonen. I Russland, før dette, i Sovjetiden, var antallet slike operasjoner svak. Forresten, det var et program i Zaporozhye, åtte transplantasjoner ble gjennomført der ved Institutt for transplantasjon, for tiden Shumakov. Før dette ble kunstige organer, organtransplantasjoner, også om lag 8 operasjoner utført. Da vi startet, var det ikke helt klart. Ved den første operasjonen husker jeg at professor A. Eramishantsev var tilstede som gjestperson, og han observerte denne prosessen. Den operasjonen gikk bra. Selvfølgelig ble vi inspirert i de årene. En ny bedrift og et arbeid, man kan si, var i full gang, selv om antall operasjoner selv var på et minimum.

Til nå utføres levertransplantasjon, ca 70-80 operasjoner per år. I fjor ble det gjennomført 77 operasjoner i vårt senter. Pasientene lever veldig bra etter transplantasjon. Selvfølgelig er enkelte operasjoner ikke uten komplikasjoner, det er noen som gjenopptas i umiddelbar postoperativ periode, og noen på lang sikt. Spesielt gjentatte operasjoner var forbundet med retur av hepatitt C og med tidlig utvikling av cirrose hos disse pasientene på bakgrunn av immunosuppressiv terapi. For tiden er det en rekke moderne legemidler, med hjelp av hvilke vi har lært å løse disse problemene.

E. Ibrahimov:

Murad Saftarovich gjorde en slags introduksjon, han gikk gjennom nesten hele vår plan. Så la oss gå i orden.

Vi snakker om pasienter, faktisk, allerede i terminalstadiet av kronisk leversykdom; enten disse er pasienter med hepatocellulær karsinom, eller disse er med ondartede svulster i leveren, eller vi snakker om akutt leversvikt, det vil si utviklingen av fulminantforløpet av en hvilken som helst sykdom. I din praksis, med hvilken patologi utfører du oftest en levertransplantasjon? Vi har pasienter i terminalfasen, selvfølgelig, disse er viral hepatitt, dette er et alkoholholdig kurs av genesis av hepatitt.

M. Novruzbekov:

Først av alt, dette er selvfølgelig pasienter med sluttstadiet leversykdom, disse er cirrhose av ulike etiologier. De fleste pasienter er pasienter med hepatitt C, skrumplever og hepatitt C. I mindre grad er det pasienter med autoimmune sykdommer, enda mindre selvfølgelig pasienter med fulminant leversvikt. Ekstremt sjeldne er pasienter med en primær levertumor i fravær av cirrhose, det vil si med en normal innfødt lever og i fravær av metastaser til andre organer. Disse er single pasienter, etter vår mening, har seks uoppdagelige svulster gått med oss. Imidlertid er pasienter med cirrose og den andre konkurrerende sykdommen - hepatocellulær karsinom, svært hyppige. Omtrent har vi drevet litt over hundre pasienter. Det vil si at en kombinasjon av cirrhosovirus etiologi og hepatocellulær kreft er ca. 20-25%.

E. Ibrahimov:

Som en del av vårt program snakker vi veldig ofte om leversykdommer og legger stor vekt på onon orientation. Ikke en gang i dette studioet snakket vi om ulike komplikasjoner, om kroniske leversykdommer, viral etiologi, alkoholisk etiologi, metabolske forstyrrelser. I dag snakker vi om hva vi får som et resultat når pasienten ikke er helt undersøkt. Pasienten var ubehandlet, hepatitt C i 10-15 år førte til barnebarn i klasse B og C, ifølge hvilken vi klassifiserer dem. Å ha alkoholisk leversykdom, ignorerer pasienten ordene fra legene og fortsetter å bruke alkohol. Så mener vi cirrhose, som noen ganger skjer, går allerede i primær kreft, hepatocellulær kreft. Da er den eneste hjelpen til pasientene du kirurger. Men det er også visse kriterier, dette er strengt tatt om primær kreft, dette er Milano-spesifikke kriterier.

M. Novruzbekov:

Ja, helt sant. Situasjonen er hvordan den er. La oss starte med en alkoholholdig sykdom. Hvis en pasient bruker alkohol i lang tid, og dette fører til levercirrhose, dekompensert cirrhose, da, stort sett, måtte vi tilby pasienten rask behandling. Men i prinsippet, siden den første diagnosen av alkoholskirrhose i leveren før transplantasjon tar lang tid. Pasienten er fortalt at dette har en direkte, hypotoksisk effekt og forårsaker problemer for pasienten. Hvis han forstår og avbryter alkohol, går det en ganske lang periode, og leverfunksjonen kompenseres, kommer til en mer eller mindre tilfredsstillende tilstand for å observere ham. I fremtiden vil vi se om pasienten er i samsvar med fravær av alkohol eller fortsetter å drikke ytterligere.

Hvis pasienten fortsetter å drikke, bør slike pasienter ikke bli tilbudt en levertransplantasjon. Fordi det ikke er noen garanti for dagen etter transplantasjonen, vil de ikke fortsette å drikke, de kommer til det samme resultatet. Det er ingen garanti for at de vil overholde den modusen for immunosuppressiv terapi som tilbys dem. I stor grad må pasienten kontrollere seg selv. Derfor er det en tilstand at pasienten ikke skal ta alkohol i minst seks måneder. Hvis vi på seks måneder ser at det ikke er problemer med pasienten, tar han ikke alkohol, viser tester, viser tester. Vi tar noen ganger prøver, urinprøver, fordi det skjer en månedlig overvåkning av pasienten. Resultatene av testene kommer til de behandlende leger som på grunnlag av visse tester fører til at pasienten bruker alkohol, leverfunksjonen forverres eller omvendt.

Hvis han ikke bruker, men leverfunksjonen er fortsatt dårlig, tilbyr vi ham en transplantasjon. Hvis vi ser det, tvert imot, har staten blitt bedre, de funksjonelle reserver tillater oss å vente litt mer tid, det er bedre å vente litt. Hvis vi ser at på bakgrunn av cirrhose, som allerede forekommer av etiologi, vises forandringer av fokal karakter, bestemmer vi selvfølgelig markører, tumormarkører, det er onkologisk forskning, om det er en primær tumor. Med passende kriterier, selvfølgelig, er transplantasjon også tilbudt. Disse kriteriene - Milano kriterier, California kriterier, mange kriterier, nå hver klinikk prøver å tilby sine egne kriterier. Men spørsmålet er at pasienter som ikke har hepatocellulært karsinom på ventelisten, lider? De må vente lenge, for først og fremst tar de for transplantasjon med hepatocellulær karsinom.

Resultatene av en fem års overlevelse er nødvendig. Hvis den femårige overlevelsesraten i disse pasientene er god, over 70%, kan kirurgisk behandling tilbys til en pasient med hepatocellulært karcinom. Hvis du ser at et godt resultat bare er i Milano-kriteriene, og i andre kriterier du ikke oppnår det samme resultatet, så er det selvfølgelig pasienter i ventelisten som ikke har hepatocellulær kreft, lider av annen levercirrhose. Kriteriene må derfor oppfylles, men en liten utvidelse av kriteriene er tillatt.

Dette er en liten utvidelse - Californian kriterier, de avviker noe i volum, antall tumorer og i størrelsen på svulster. Viktigst, det skal ikke være noen vaskulær invasjon, så vel som ekstrahepatiske metastaser. I begynnelsen av samtalen snakket jeg om enkelte pasienter med levertumorer, i fravær av en diffus leversykdom, er det bare noen få av dem, ikke mange. I 2012 publiserte Hepatologimagasinet en kombinert artikkel, deltok av ledende forskere fra ulike klinikker i Europa, hvor totalt 100, etter min mening, ble samlet 115 eller 120 pasienter fra hele Europa, som ble drevet med denne patologien. I dag har vi om lag seks pasienter, jeg merket at resultatene ikke er verre enn resultatene hos pasienter med levercirrhose. Vi har pasienter med syv års overlevelsesrate, åtte års overlevelse, fem års overlevelse, observasjonsperiodene er som følger.

E. Ibrahimov:

Murad Saftarovich, vi nevnte et slikt ord som "venteliste". Hvordan kommer pasienter med skrumplever og andre sykdommer der? Hvor mye diagnostisk aktivitet er gjort for å inkludere en pasient i ventelisten?

M. Novruzbekov:

Først og fremst legger gastroenterologer, praktiserende leger indikasjoner på levertransplantasjon, og kirurger legger kontraindikasjoner. Hvis konservativ terapi ikke gir effekt, ser vi dekompensering, selvfølgelig først og fremst sender vi det til transplantatøren. Transplantatøren i resepsjonen i retning fra klinikken eller fra klinikken, har sin egen form 0-57u, aksepterer pasienten, ser på hvilke undersøkelser som ble utført for denne pasienten. Dette inkluderer beregnet tomografi og koloskopi og gastroskopi, nødvendigvis tumormarkører, viral belastning på hepatitt B, hepatitt C, deltavirus. Obligatorisk undersøkelse av kardiologer i nærvær av hjertesykdom, undersøkelse av en nevrolog. Eksperter inspiserer også om nødvendig. Først etter det blir pasienten opptatt for diskusjon, er avgjørelsen truffet av Oncoconcilium og pasienten er angitt på ventelisten.

Hvis pasienten er tung, bør han opereres i forkant. Hvis pasienten har en lavere score, går disse pasientene til kirurgi eller disse pasientene kan vente litt. Resultatene er nå vurdert som MELD, før vi teller av Child-Pugh, selv om Child-Pugh er lettere for legen, siden han regnes veldig raskt og kan også justeres med en gang. MELDING er en yngre skala, i 2002, ble etter min mening vedtatt. Det er visse problemer når det gjelder å bestemme funksjonen av nitrogen i slagg. Siden noen ganger pasienter med nedsatt nyrefunksjon som kommer på kronologisk dialyse, får de et høyt antall poeng, de passerer først og fremst. Eller, pasienter med tilbakevendende blødning, gjentakende encefalopati, som er svært vanskelig å korrigere, får ikke høyt MELD, men av en eller annen grunn blir de kastet tilbake. Derfor bør legen rette opp det. Sann, fokuserer kun på antall MELD-poeng på oppdrag fra Institutt for helse. Antall MELD-poeng i henhold til ulike data, for eksempel i England fra 14 melds, i USA fra 12, blir lagt inn i ventelisten. Etter hvert som ventelisten utvikler seg, og den behandlende legen, som observerer pasientene, ser dette, flyttes disse pasientene til ventelisten, eller i en mer presserende situasjon, eller omvendt til en mer venteposisjon.

E. Ibrahimov:

Hvor lenge venter pasientene nå?

M. Novruzbekov:

Vårt institutt har 70 pasienter på venteliste. Jeg tror det er faktisk mange pasienter. Basert på det faktum at vi opererer om 6-7 pasienter per måned - 70 pasienter på en månedlig venteliste til Moskva Organ Center, er dette nok.

E. Ibrahimov:

Omtrent, hvis du teller, omtrent ti måneder.

M. Novruzbekov:

Hvis du teller omtrent 10-20 pasienter per million befolkning, fortsett herfra. Hvis det er 14 millioner i Moskva, trenger ca 200-250 pasienter hvert år en levertransplantasjon.

E. Ibrahimov:

Som Murad Saftarovich sa, er det faktisk en bestemt skala som vi vurderer på børne-skalaen. Levercirrhose er også gradert, det er kompensert, det er dekompensert. For å klargjøre, trenger ikke alle pasienter med cirrhose levertransplantasjon. Når vi, gastroenterologer, virkelig arbeider med komplikasjoner av levercirrhose, det er blødning fra åreknuter, encefalopati, ascites, som ikke kan korrigeres med vanndrivende legemidler; i tilfelle når vi virkelig ikke kan takle den etiologiske faktoren...

Nå er i prinsippet situasjonen blitt mer eller mindre i hepatitt, mye bedre, spesielt med hepatitt C, da vi tidligere ikke kunne gi interferonpreparater til pasienter med levercirrhose, men nå har situasjonen blitt lettere på grunn av at det er direkte antivirale legemidler. handlinger. Også med hepatitt B er situasjonen mer eller mindre klar. Litt vanskeligere med Hepatitt Delta.

M. Novruzbekov:

Jeg vil si det. For oss, transplantologer, har situasjonen nå blitt enklere med hepatitt C og B, Delta er fortsatt et vanskeligere problem. Hvorfor et vanskelig problem? Som du sa, gjorde direktevirkende stoffer det mulig både for pasienter før kirurgi, i selve behandlingsprosessen, kan vi operere på disse prosessene og fortsette behandlingen etter operasjonen, og etter pasientens behandling, og til og med i umiddelbar postoperativ periode med disse legemidlene. Men med hepatitt B er det en viss vanskelighet. Den første vanskeligheten er de høye kostnadene ved behandling, for i dag er det to rusmidler på det russiske markedet, produsert på hjemmemarkedet og tysk laget, prisen på disse stoffene er forskjellig. Veldig stor forskjell. På selve operasjonen er det nødvendig å introdusere 10.000 enheter av dette legemidlet, dette er en immunoglobulin...

E. Ibrahimov:

Jeg vil forklare at vi snakker om intraoperativ administrasjon av stoffet til en pasient med hepatitt.

M. Novruzbekov:

Absolutt. Så snart vi fjerner leveren, administreres dette legemidlet under angiopatisk periode, og 2.000 enheter injiseres hver dag i løpet av uken. Selvfølgelig er det andre ordninger. For eksempel innføring av intraoperative 7000 enheter, og det er andre ordninger på 800 enheter per dag. Tilsvarende oppnås mer enn 15.000 enheter i de umiddelbare intraoperative og postoperative perioder av administrasjonen av dette legemidlet. Men da trenger du kontroll hver annen uke, litt senere - en gang i måneden, nivået av antistoffer, HBS-antistoffer. I henhold til nivået av antistoffer og fraværet av antigen administreres det samme preparatet i minst ett år.

Men spørsmålet er fortsatt neste. Ingen hvor som helst sa hvor lenge det ville ta å administrere dette stoffet - et år, to, tre, fire, fem? Det er et direkte forhold mellom varigheten av administrasjonen av dette legemidlet og begynnelsen av tilbakefall av hepatitt B, og følgelig cirrhose hos disse pasientene. Jo lenger vi introduserer dette stoffet, oppstår de senere tilbakefallene. Det viser seg følgende situasjon: hvor mye kan vi komme inn? Igjen, et år, to, tre, fem, ti? På hvis skuldre faller en slik byrde, fordi jeg sier igjen, stoffene er veldig dyre? Parallelt vil vi selvfølgelig introdusere, gi og nukleosidanaloger, ulike stoffer, som starter med det enkleste og ender med Enerfovir, Baraclude. Selvfølgelig gir den kombinerte bruken av disse to stoffene de beste resultatene.

Som for hepatitt B. Opp til dette punktet trodde vi selvfølgelig at den vanskelige situasjonen med hepatitt C, men nå med hepatitt C, sannsynligvis er den beste.

E. Ibrahimov:

Murad Saftarovich, la oss gå videre til arbeidet ditt, tunge operative hobbyer. La oss begynne, sannsynligvis, med spørsmål som ville være interessante for alle. Hvilke operasjoner, hva er levertransplantasjoner? Pasienter, vi sa, er valgt i henhold til indikasjoner. Hvordan velger vi givere - kanskje spørsmålet interesserer alle? Ved hvilke kriterier velges og hvilke kriterier utelukkelse?

M. Novruzbekov:

Først av alt blir organer beslaglagt fra lik diagnostisert med hjernedød eller biologisk død. I begynnelsen av vårt arbeid var de oftest organer fra lik med en biologisk død, nå er det nesten 90-95% som er donorer fra lik med hjernedød. Det er et senter, Moskva senter for organdonasjon, som mottar informasjon fra 16 klinikker om giveren der beslagleggelsen finner sted. Selvfølgelig er diagnosen etablert av en nevrolog, resuscitator, med minst 5 års erfaring i denne klinikken. De etablerer en diagnose av hjernedød, bare når transplantologer inviteres. Med en diagnose av hjernedød. Hvis det er behov for tilleggsforskning - encefalografi, datatomografi, angiografi, da det følgelig utføres.

E. Ibrahimov:

Transplantologer, bemerker jeg, sannsynligvis, dette er et team på stedet, en brigade?

M. Novruzbekov:

Nei, det er Moskva-senteret for organdonering i Moskva, som omhandler disse problemene. Men diagnosen hjernedød er etablert i klinikken, hvor giveren befinner seg. Tidligere var pasienter med traumatisk hjerneskade oftest donorer, nå er pasienter med stroke utbredt - iskemiske, hemorragiske slag med ulike former. Det må sies at nivået av nevrokirurgi har blitt annerledes, og omsorgsnivået har blitt annerledes, så nå er hjernedød mindre diagnostisert for pasienter med hjerneskade. Oftest er disse eldre pasienter med slag. Etter at diagnosen død av donorens hjerne er blitt etablert, blir de overført til operasjonen, hvor operasjonen vanligvis utføres i samsvar med alle sterilitetsforhold. Presentere hvis det er en multiorgan tilbaketrekning, er det et thoracic lag som trekker lungene, trekker hjertet og bukbrigaden, som utfører fjerning av lever, nyrer og om nødvendig tarm og bukspyttkjertel. Praktisk sett to brigader.

E. Ibrahimov:

De byråkratiske spørsmålsinteressene, signering fra slektninger av noe samtykke. Hvordan går det i vårt land?

M. Novruzbekov:

Det er en lov "På antagelsen om donasjon." Denne loven har ikke blitt kansellert. Derfor handler vi i henhold til loven. Mye kontrovers handler om å endre loven eller ikke. Men i dag kjenner vi erfaringen fra andre land, spesielt nærmeste nabo - Ukraina, hvor loven ble opphevet, og vi mottok en helt motsatt konklusjon. Ikke et eneste likorgan i Ukraina har blitt transplantert. Inntil nå har de en lov. Men nylig gjennomført en meningsmåling: "Du kan gå tilbake til den gamle loven eller ikke." Omtrent 62% av respondentene svarte at det i utgangspunktet ville være fint å gå tilbake til den gamle loven. Det bør bemerkes at gjeldende lov i Ukraina allerede har vært i kraft i Storbritannia. I løpet av våren i år i Storbritannia ble det vedtatt en lov som vår, noe som i stor grad forbedret situasjonen med donasjon i England.

E. Ibrahimov:

La oss klargjøre igjen: Det kreves ikke samtykke fra slektninger eller i pasientens liv? Sier loven om dette?

M. Novruzbekov:

I løpet av pasientens liv, hvis det ikke var hos slektninger, eller hos pasienten selv eller venner som er nær å nekte en obduksjon, muligens dødelig eller nekter å donere, er det ikke nødvendig å finne ut om dette etter pasientens død.

E. Ibrahimov:

Når orgelet er fjernet, hva skjer?

M. Novruzbekov:

Vi må hylle organdonasjonens arbeid i forhold til perioden da vi startet, og nå har selvfølgelig enorm suksess blitt gjort. Siden vi utfører ca. 70-80 operasjoner per år, men ikke bare opererer vi, andre sentre opererer, myndighetene går til føderal senter, inkludert. Antallet organer beslaglagt overstiger mange ganger, om ikke tifold, sammenlignet med det som var før, for 15 år siden.

Orgondonasjonssenteret kontrollerer også for infeksjoner, bakterielle infeksjoner, virusinfeksjoner, og spesielt HIV, syfilis og hepatitt. Hvis resultatene for alle virus er negative, kan bare organene fra dette liket brukes. Men her er alt ikke så enkelt, fordi kvaliteten på organene må tilsvare, ellers vil vi motta et i utgangspunktet ikke-fungerende organ, og dette vil føre til et dødelig utfall, vi vil motta et lik fra mottakeren. Dette er ikke nødvendig, heller ikke for pasienten, heller ikke for legene, og heller ikke for slektninger. Etter at alle reglene er observert, og disse reglene for transplantologen, som "Vår Fader", blir først og fremst observert, først etter dette kan en operasjon for å fjerne organer utføres. Fjernelsen av organer er også en svært vanskelig operasjon. Her jobber du med store fartøyer, arbeider på buk i aorta, arbeider med aorta selv, orgelperfusjon, organkjøling, blodvask og orgelbeskyttelse.

Organdonasjonssentralen kontrollerer organer for infeksjoner, HIV, syfilis og hepatitt.

E. Ibrahimov:

Hvor mange timer kan et organ være i bevaring?

M. Novruzbekov:

Ved arbeidets begynnelse tillot vi 12 timers bevaring, for øyeblikket tillater vi ikke mer enn 6 timers leverbeskyttelse. Siden nå er logistikken bygget slik at det minimerer kald iskemi i opptil 6 timer, det er mulig å utvide kriteriene for kroppen, vi kan ta og bruke mer avanserte kriterier.

E. Ibrahimov:

Det vil si opptil seks timers bevaring, du blir varslet om at det er et organ, og du kontakter den personen som står på ventelisten.

M. Novruzbekov:

Etter at diagnosen av hjernens død er etablert, blir vi varslet, og etter det forlater operasjonsteamet, som jeg sa, og thoracic og abdominal brigader bestemmes på stedet etter en laparotomi eller thoracotomi. Det første trinnet er en laparotomi eller thoracotomi og visuell inspeksjon. Ved en visuell inspeksjon avgjør vi om du kan fortsette å jobbe eller ikke. Det skjer at det ved en visuell undersøkelse er klart at orgelet har svært dårlig kvalitet, pluss, for eksempel hvis det er en lever, så er det merket fettdegenerasjon, eller til og med cirrhosis noen ganger, oppnådde ikke kompensert cirrhose seg. I så fall forlater vi myndigheten på dette stadiet. Hvis vi ser at orgelet er ganske egnet, er cytobiopsy gitt i vår klinikk, vi utfører en biopsi, og ser etter nærvær av en stor dråpe eller liten dråpefettdystrofi. For oss har vi etablert grensen for denne dystrofi.

E. Ibrahimov:

M. Novruzbekov:

Vi tror at mer enn 50% av fettdegenerasjonen fører til en svært høy andel av primær ikke-fungerende transplantasjon, så i ekstremt sjeldne tilfeller bruker vi en litt høyere prosentandel av fettdegenerasjon, men mest for mindre enn 50%. Men det skal bemerkes at vi prøver å minimere kald iskemi, og for å minimere kald iskemi, er det mulig med andre metoder, funksjonelle. Dette er ikke bare biokjemiske blodprøver, men også definisjonen av funksjonelle reserver. For eksempel er det svært raske funksjonelle tester som vi gjør før laparotomi. Ved å måle disse testene, belyser noen farger, kan vi si at organets funksjoner vil være ganske gode. Deretter fortsetter de følgende trinnene trinnvis.

E. Ibrahimov:

Hvis vi snakker om logistikk, hvordan er forbindelsen med pasienten som står på ventelisten? Hvordan går forberedelsen? Hvor mye tid tar det?

M. Novruzbekov:

Så snart diagnosen hjernedød er etablert, etter en samtale til Transplant Center, i henhold til blodgruppen, samt antropometriske data og ordren i ventelisten...

E. Ibrahimov:

Antropometrisk data - sammenligner dette vekten av orglet som skal transplanteres?

M. Novruzbekov:

Nei, selvfølgelig, tar vi donorens antropometri. Denne høyde, vekt, omkretsen på nivå med xiphoid prosess, omkretsen på navle, avstanden mellom navlen og xifoid prosessen. Basert på disse stillingene, bestemmer vi også mottakeren. Tillatbar forskjell er ca 15%. Dersom donor er en økning på to meter, og mottakeren av veksten på ca femti meter - selvfølgelig, vil det være en stor splid, så orgel mismatch. Det ideelle organet er null fett degenerasjon, gode tester og liket var ikke i intensiv omsorg i syv dager, dette er en svært viktig faktor. Siden infeksjon er mulig, bakteriell forurensning, kunne vi fjerne orgel fra giveren, dele den, det vil si, dele den i to deler, og bruk delen til en liten mottaker. Men enhver handling som er forbundet med skade bringer en ekstra komplikasjon og ytterligere problemer for mottakeren, derfor er det bedre å følge alle reglene for at organet respekterer fra donor til mottaker.

E. Ibrahimov:

Etter at du har sammenlignet alle dataene, ta kontakt med pasienten som står på ventelisten. Hvor mye tid, i hvilken tilgjengelighet skal pasienten være i byen?

M. Novruzbekov:

To til tre timer. Han må ha tid til å komme.

E. Ibrahimov:

Han må forberede seg.

M. Novruzbekov:

Faktum er at operasjonen på giveren går parallelt, tar også to til tre timer, en biopsi på leveren vev går til vårt senter samtidig, det tar også omtrent førti til femti minutter. Omtrent tre timer etter mottakerens anrop, og også parallelt tre timer etter at operatørens start har startet. Pasienten blir tatt inn, han får de nødvendige raske tester - et røntgenstråle, et elektrokardiogram og det minste antall tester. I Cito-modus er alt gjort, og hvis vi ikke ser noen problemer, forbereder pasienten seg og går til operasjonen. Hvorfor i Cito-modus, siden, i prinsippet, all informasjon, hele denne pasientens historie er kjent for oss, er allerede kjent på forhånd.

E. Ibrahimov:

Allerede, selvfølgelig, blir han undersøkt.

M. Novruzbekov:

Det er undersøkt, det er i ventelisten. Etter at vi tar pasienten til operasjonen, arbeider anestesiologene, de installerer et sentralt kateter, et urinekateter, etter at intubasjonsbedøvelsen er utført, operativfeltet behandles, en laparotomi er laget, og en utslipp gjøres. Som et verk av kirurger i mottakerorganet skal tilbakekalles dersom kroppen har vært god på resultatene av biopsi, og våre funksjonstester, er brakt til sentrum hvor transplantasjon utføres, og i en egen operasjonsbordet, såkalt, tilbake bordet, er foredling utført av kroppen. Hva betyr behandling? Denne separasjonen av membranen, separering fra vevet, vaskulær trening, fordi det kan noen ganger være en forskjellig anatomi, det er, er det forberedt for implantasjon. Først etter at orgelet er klar for implantasjon, utføres hepatektomi direkte. Opptil dette punktet holder kirurgen som utfører hepatektomi ganske enkelt leveren til mottakeren på vaskulære bånd, slik at du når som helst kan trykke på klippene, kutte av orgelet og forandre, grovt sett, noen steder.

E. Ibrahimov:

Hvor lang tid tar operasjonen seg? La meg minne deg om at vi snakker om en av de vanskeligste operasjonene i abdominal kirurgi og generelt, i transplantatologi.

M. Novruzbekov:

Den vanskeligste operasjonen. I begynnelsen, da vi bare tok de første trinnene, var operasjonens varighet veldig lang, selvfølgelig, ikke mindre enn 11-12 timer, kanskje noen ganger var det lengre.

Levertransplantasjon er en av de vanskeligste operasjonene i abdominal kirurgi og generelt i transplantasjon.

E. Ibrahimov:

12 timer sto du på operasjonstabellen?

M. Novruzbekov:

Ja, og ikke bare forgjengerne mine stod, og vi står også i 12 timer. Selvfølgelig blir en person sliten, slik at laget kan skifte seg for å puste. 12 timer å stå alene på betjeningsbordet er ekstremt vanskelig. Nå har operasjonshastigheten endret seg, det er med driftstiden, med erfaring har driftstiden gått over visse manipulasjoner, teknikker i kirurgi. I prinsippet kaller vi aldri vaskulære kirurger for vaskulære rekonstruksjoner, alt dette gjøres av transplantologer. Nå, fra tre og en halv, maksimalt til åtte timer varer selve operasjonen. Svært sjelden åtte timer, åtte timer er allerede tull for oss. Nå er operasjonen rundt seks timer i gjennomsnitt, fem til seks timer.

E. Ibrahimov:

Vi snakket direkte om transplantasjonen av et cadaveric organ. Bokstavelig talt noen ord om transplantasjonen fra en levende donor, som er den eneste sjansen for noen pasienter som er svært lenge på ventelisten.

M. Novruzbekov:

I utgangspunktet er i dag relatert transplantasjon en prerogativ for Sørøst-Asia, fordi det er litt forskjellige lover. Omtrent 90% av organene i dem er hentet fra relaterte givere, fra levende donorer, eller heller ikke bare fra relaterte givere, men fra levende donorer. I vårt land, i Europa og i Amerika med nøyaktighet og omvendt. I Amerika utføres ca. 5% av relaterte operasjoner, ja, veldig lite.

E. Ibrahimov:

Mest barn?

M. Novruzbekov:

Ja, flertallet, siden barn, spesielt fra den tidligste tiden, har ikke bare den venstre flokken, ikke engang den andre, til og med generelt, redusert. Nå utfører de et operasjonssegment, monosegmentterapi. Veldig komplisert operasjon, selvfølgelig.

E. Ibrahimov:

Vi sier at vi bokstavelig talt transplanterer et lite segment av leveren, og jeg merker at i løpet av kort tid leveres leveren nesten til 80%.

M. Novruzbekov:

Det er i prinsippet, selv etter 3-4 dager, mulig å se i en ultralydstudie hvordan størrelsen på leveren varierer. I vårt land har professor Sergey Vladimirovich Got'e, Institute of Transplantation, den mest erfaring med kinrelatert transplantasjon. Han er i utgangspunktet grunnleggeren av venstre-lobe-transplantasjonen i landet, han har både en voksen- og en barnavdeling. Men det virker for meg, til vi har utmattet muligheten for en avdød transplantasjon, å bytte til en tilhørende transplantasjon, selv om vi også har en tilhørende transplantasjon i klinikken vår, men det er allerede håpløse situasjoner. Det andre punktet er for det meste utenlandsborgere og utlendinger. For utlændinge og for utlendinger har vi ikke rett til å utlevere liketorgene fra Moskva-regionen.

E. Ibrahimov:

Det ligger i sentrum.

M. Novruzbekov:

Det ligger i sentrum. I det føderale senteret opererte ikke-residens, og opererte veldig vellykket.

E. Ibrahimov:

Vennligst fortell meg noen ord om komplikasjonene vi står overfor? Hvordan klarer vi pasienter i den postoperative perioden?

M. Novruzbekov:

Komplikasjoner er avvisning, infeksjon, tilbakefall av virus, eller omvendt de virusene som vi ikke tidligere har observert, cytomegalovirusinfeksjon, herpesgruppe er alt. Kontroll, de må kontrolleres.

Avvisning. I løpet av de siste fem årene, i vårt arbeid, takket være moderne immunosuppressiv terapi, avvisning, som krever steroidbehandling, blir behandling av avvisningskrisen utført med steroider - vi hadde bare to pasienter. Til referanse vil jeg si at i løpet av de siste fem årene har 280 operasjoner blitt utført, ut av 280 - bare ingenting. To pasienter fjernet krisen og fortsatte videre. Moderne immunosuppresjon tillater å undertrykke avvisningskrisen.

E. Ibrahimov:

Immunosuppresjon, jeg merker det for livet. Narkotika som undertrykker immunforsvaret.

M. Novruzbekov:

For livet. Bare identiske tvillinger kan kansellere immunosuppressiv terapi, fordi stoffet er identisk. Selv om du er nære slektninger, trenger du fortsatt immunosuppressiv terapi - proteiner, gener er helt forskjellige. Derfor kan avvisning være.

E. Ibrahimov:

Bekjempelsen mot infeksjoner, kampen, direkte, bakterier begynner allerede på intraoperativ stadium.

M. Novruzbekov:

Bekjempelsen mot infeksjoner er obligatorisk i intraoperativ fase, siden infeksjonen, mot bakgrunnen av immunosuppressiv terapi, kan vokse som sopp etter regn. Derfor er antibiotikabehandling nødvendig, antifungal behandling er nødvendig. Hvis du ser en herpesinfeksjon, eller Epstein-Barr, en cytomegalovirusinfeksjon, så utfør antiviral terapi. Selvfølgelig kan det være andre kirurgiske komplikasjoner, som arteriell trombose, venøs trombose, galdefeil, trombose i leverveien, disse er alle kirurgiske operasjoner. Kontroll, daglig ultralyd, daglig for de første 3-4 dagene biokjemisk kontroll, kontroll av blodklinikken, kontroll av koagulogrammet. Ved slutten av sykehusinnleggelsesperioden beregnes tomografi. Den første måneden er en ukentlig undersøkelse av den behandlende legen i sentrum hvor transplantasjonen ble utført. I postoperativ perioden overvåkes virus, og nivået av immunosuppresjon overvåkes. Hittil er alle legemidler utstedt i det 52. stadens kliniske sykehus gratis for muskovitter. I regioner i regionale sentre gir staten immunosuppressiv terapi.

E. Ibrahimov:

Dette er alle høye medisinske teknologier.

M. Novruzbekov:

Uansett medisinsk teknologi, gir denne tilstanden. Ikke overalt gitt av staten. Det er originale legemidler, det er generikk. Forresten, det er våre innenlandske produkter, de kommer også inn på markedet nå. La oss se hva effekten vil være. Alt er relativt. På samme måte som i begynnelsen av samtalen snakket vi om immunoglobulinet mot hepatitt B, det er innenlands, og det er utenlandsk produksjon. Prisen er forskjellig, men effekten av vårt narkotika er ikke verre, og kanskje enda bedre.

E. Ibrahimov:

Venner, på så kort tid har vi avdekket et emne som er så stort som en levertransplantasjon. Vi merker at etter levertransplantasjon, som Murad Saftarovich sa, takket være immunosuppressiv terapi, takket være omhyggelig kontroll av transplantasjonskirurger, og fra vår side, direkte, fører pasientene et normalt liv, føder barn. Behandle seg selv og behandle som fysisk integritet.

M. Novruzbekov:

De fleste går tilbake til sitt arbeid hvis de jobber. Vi har saker som profesjonelle idrettsutøvere har returnert til profesjonell sport. Likevel. For fem år siden ble en bodybuilder operert på, nå vil han snart være på podiet. Vennligst, resultatene er åpenbare. Folk føder familier, føder barn, bringer dem opp, mange av disse. Å si at transplantasjon fører til funksjonshemning er feil. Tvert imot, over hele verden anses det ikke lenger for en slik kosmisk prestasjon, nå er det allerede vanlig, i vårt institutt er vi allerede vant til at transplantasjon ikke er en super vanlig. Operert - og bra! Noe som dette.

E. Ibrahimov:

Murad Saftarovich, tusen takk! Vi snakket om den vanskeligste operasjonen - levertransplantasjon. Alt det beste, vær forsiktig!

Medisinsk litteratur. Nye varer

Risikoen for postoperativ leversvikt er en av hovedårsakene til at operasjonen sviktes for store levertumorer. Den første vellykkede opplevelsen av to-trinns utvidet hemihepatektomi etter in situ splitteteknikk ved Vitenskapelig forskningsinstitutt for dem. NV Sklifosovsky utførte en ung pasient med uoppløselig kolangiocellulær kreft. Det første trinnet er ligering av riktig portalvein og fullstendig separasjon av leveren parenchyma. Etter 10 dager ble den andre fasen utført utvidet høyre hemihepatektomi. Biliære komplikasjoner utviklet i postoperativ periode ble eliminert ved minimalt invasive metoder. In situ reseksjon av leveren i in situ split er en lovende metode for behandling av pasienter med primære ikke-resectable tumorer.

nøkkelord:
lever, resekseksjon, in situ splittelse, okklusjon, endovaskulær teknologi, hypertrofi, in situ delt leverreseksjon, to-trinns hepatektomi, ALPPS, leverhypertrofi

referanser:
1.Polishchuk L.O., Skipenko O.G. Okklusjon av portalensgrenen som en metode for å øke volumet av venstre blodkropp i leveren: en gjennomgang av litteraturen. Ukrainsk Journal of Surgery. 2012; 16 (1): 105-112.
2. Tarazov P.G., Granov D.A., Polikarpov A.A. Preoperativ embolisering av portalvenen hos pasienter med ondartede svulster i leveren. Almanak ved Institutt for Kirurgi. AV Vishnevsky. 2008; 3 (3): 23-28.
3. Skipenko OG, Bedzhanyan A.L., Bagmet N.N. En ny tilnærming til to-trinns operasjoner på leveren (In Situ Splitting). Kirurgi. Journal dem. NI Pirogov. 2013; 3: 37-41.
4. Chaichenko D.V., Vazhenin A.V., Privalov A.V., Nadvikova E.A. Den første erfaringen med å bruke en to-trinns leverreseksjonsteknikk (SPLIT IN SITU) i uralene med omfattende metastaserende lesjoner. Siberian Oncology Journal. 2013; 58 (4): 66-68.
5.Torres O.J.M., Moraes-Junior A.J.M., Lima N.C.L., Moraes A.M. Associert leverpartisjon for leverkreft (ALPPS): En ny tilnærming til leverreseksjon. Arq. Bras. Cir. Dig. 2012; 25 (4): 290-292.
6. Torres O., Fernandes E., Oliveira C., Lima C., Waechter F, Moraes-Junior J., Linhares M., Pinto R., Herman P., Machado M. Associerende leverpartisjon og portalveinligasjon for iscenesatt hepatektomi (ALPPS): den brasilianske opplevelsen. Arq. Bras. Cir. Dig. 2013; 26 (1): 40-43.
7.Schnitzbauer A., ​​Lang SA, Goessmann H., Nadalin S., Baumgart J., Farkas SA, Fichtner-Feigl S., Lorf T, Goralcyk A., Horbelt R., Kroemer A., ​​Loss M., Rummele P., Scherer MN, Padberg W, Konigsrainer A., ​​Lang H., Obed A., Schlitt HJ Høyre portalveinligasjon kombinert med in situ-splitting inducerer rask venstre lateral leverlobehypertrofi som muliggjør 2-trinns forlenget leverreseksjon i små-for-size-settinger. Ann. Surg. 2012; 255 (3): 405-414.
8.Sala S., Ardiles V., Ulla M., Alvarez F, Pekolj J., de Santibanes E. Vår første erfaring med ALPPS teknikk: oppmuntrende resultater. Oppdateringer Surg. 2012; 64 (3): 167-172.
9. Homayounfar K., Liersch T., Schuetze G., Niessner M., Goralczyk A., Meller J., Langer C., Ghadimi BM, Becker H., Lorf T. 2-trinns hepatektomi (R0) med portalvein ligering mot herdende pasienter med utvidede bilobulære kolorektale levermetastaser. Int. J. Colorectal. Dis. 2009; 24 (4): 409-418.
10.Adam R., Laurent A., Azoulay D., Castaing D., vismut H. To-trinns hepatektomi: en strategi for å behandle uoppløselig levertumorer. Ann. Surg. 2000; 232 (6): 777-785.
11. Ji W, Li J.S., Li L.T., Liu W.H., Ma K., Wang X., Han Z., Dong J. Rolle av hepatocellulært karcinom. World J. Gastroenterol. 2003; 9 (8): 1702-1706.
12. Loos M., Friess H. Er det et nytt håp for pasienter med marginalt resekterbare leversykdommer. Verden J. Gastrointest. Surg. 2012; 4 (7): 163-165.
13.Broering, D.C., Hillert, C., Krupski, G., Fischer, L., Mueller, L., Achilles, E.G., Schulte am Esch, J., Rogiers X., Portal vein embolization vs. portalvein ligering for induksjon av hypertrofi av leveren leverrester. J. Gastrointest. Surg. 2002; 6 (6): 905-913.
14.Iida H., Aihara T., Ikuta S., Yoshie H., Yamanaka N. Sammenligning av perkutan transhepatisk portalveinisering og ensidig portalveinligasjon. World J. Gastroenterol. 2012; 18 (19): 2371-2376.
15. Knoefel W.T., Gabor I., Rehders A., Alexander A., ​​Kraush M., Schulte E., Furst G., Topp S.A. I leveren er det en rest av to-trinns leverreseksjon. Br. J. Surg. 2013; 100 (3): 388-394.
16.Iida H., Yasui C., Aihara T., Ikuta S., Yoshie H., Yamanaka N. Samtidig galle kanal og portal venate gren to-trinns hepatektomi. World J. Gastroenterol. i 2011; 17 (30): 3554-3559.

To-trinns in-line split-in-line Utvidet høyre hepatektomi i pasient med cholangiocellulær karsinom

Det er en vanlig årsak til store levertumorer. "In situ split" (ISS) leverreseksjon er en ny tilnærming til pasienter med svulster som tidligere ble ansett å være uoppnåelige. Denne artikkelen introduserer ISS lever resection teknikk i Moskva Sklifosovsky Research Institute for Nødmedisin. Pasient med uoppløselig kolangiocellulær kreft. Parenkymtransseksjon. Etter 10 dagers intervall (høyre utvidet hepatektomi) ble utført. Det var noen biliære komplikasjoner i perioden, som ble behandlet med minimal invasive prosedyrer. For pasienter med lesjoner er det tidligere ansett å være uoppløselig.

nøkkelord:
lever, resekseksjon, in situ splittelse, okklusjon, endovaskulær teknologi, hypertrofi, in situ delt leverreseksjon, to-trinns hepatektomi, ALPPS, leverhypertrofi


Relaterte Artikler Hepatitt