indiumbehandling

Share Tweet Pin it

Vi bringer oppmerksomheten til kundene våre om ayurvediske sentre og alpinanlegg.

Spør våre kunder om oppholdet i Ayurvediske alpinanlegg og klinikker. Vi søkte å lære av dem alt: inntrykk av spa, service, behandling, mat. Det var viktig for oss å høre alt - både fordeler og ulemper.

Vladimir, Minsk juni 2016

Hvis du vurderer alle de "synlige" komponentene i mitt opphold, dr Franklin Panchakarma - Prosedyrer, mat, overnatting - du kan trygt sette "GOOD", men hvis du vurderer dem som en "medisinsk institusjon" (eller som de kaller seg selv - Panchakarma Institute), er det mer enn "SATISFY "Jeg kan ikke levere. For mange feil. Les mer

Katerina Moskva desember 2015 - januar 2016

Det er fornuftig å gå til Raja Island hvis du ikke bare vil slappe av, men også for å forbedre helsen din, siden det er den medisinske delen av prosessen som presenteres her veldig grundig. Les mer

Tatyana Minsk mars 2016

Jeg hadde ikke noe med å skrive denne anmeldelsen. "Feil" blogger Tanya foretrekker å gjøre slike innlegg ikke fra hjulene, når mye er pyntet med eufori, og etter en stund, når alt ekstra er gått i sediment, men bare det som fortjener oppmerksomhet, forblir i hodet og kroppen. Hvis igjen, selvfølgelig. Les mer

Panchakarma dagbok: Dagen var en kaotisk og innledende. Jeg kom til Rajah Beach klinikken kl 6. Trøtt, hovent fra fly og sulten. Jeg ble hjertelig hilst og holdt på rommet. Les mer

Vladimir Minsk juni 2015

Planlegger en annen tur til Ayurveda i Kerala, jeg satte flere mål. Først gjennomgå et kvalitativt behandlingsforløp. For det andre, å gjøre det på et nytt sted, det vil si å se et nytt ayurvedisk feriested. Les mer

Tatyana Minsk, august-september 2015

De møtte meg i Travancore veldig nøye og varmt. Legene var helt gjennomsyret av min fysiske og mentale tilstand og foreskrev gode prosedyrer og medisiner. Unntatt, kanskje en. Les mer

Mikhail og Galina Mogilyov september 2014

Om natten virket den lokale indiske luften mer komfortabel enn arabisk, men luftfuktigheten er veldig høy. Litt forvirret når du får bagasjen (jeg har glemt det helt, etter å ha lagt det i Domodedovo - vi klarte ikke det) Men vi guidet det raskt. Og nå forlater vi den luftkondisjonerte flyplassen i Kerala varm og fuktig atmosfære. Les mer

Galina og Mikhail Mogilyov september 2014

Alt gikk bra. Nå anbefaler jeg min datter å gå til Travancore også. Alt var så bra at jeg selv gråt da vi dro, aldri betalt så mye oppmerksomhet til meg - til og med slektninger. Spesiell takk, Neelam. Fordi Neelam er hjertet av feriestedet. Les mer

Natalya Moskva mai 2015

Jeg er glad. Først, hvordan legen lyttet til mine forespørsler. Jeg har ikke overvekt, men ønsket likevel å gå ned i vekt med 3 kg. Les mer

Vladimir Minsk juni 2014

Det ser ut til at kampen mot fristelsene er den viktigste MINUSEN av å bo på Somatheeram. Feriestedets ansatte, som prøver å tilfredsstille klienten, gjør flere innrømmelser: starter fra muligheten til å spise kjøtt og slutter med erstatning av prosedyrene som ikke er likt med mer hyggelige. Les mer

Elena Minsk, mai 2014

Somatheeram har en veldig ærlig og veldig seriøs tilnærming til behandling. Men territoriet til Somatiram er forskjellig fra det andre feriestedet, den tvillinge Manaltheeram. Les mer

Tatyana Moskva mars 2014

Med disse forespørslene og med intensjonene som jeg dro til Somatheeram - innså jeg alt. Somatheeram er et spa-hotell med god behandling.. Les mer

Irina Moskva august 2013

Legene hørte på meg, alle spurte meg: "Hvorfor valgte du dette programmet?" Hva for? Hva forstyrrer deg? I tillegg ble mitt Panchakarma-program, uten spørsmål, foreskrevet ekstra behandling, forskjellige piller, prosedyrer, kremer, oljer - vær så snill. Les mer

Natalya, Minsk april-mai 2012

I Somatheeram var dette mitt første sted hvor jeg sovet - virkelig en hvile. Jeg hvilte bare. Her hadde jeg en viss rytme av livet, et snill, vi kan si løsrivelse. Om morgenen var det meditasjon, frokost, avslapping, yoga, så gikk jeg til lunsj, deretter to timers hvile, deretter prosedyrer, hvile, middag. Og som om dagen var gått. Og det var veldig bra. Les mer

Nadezhda, Almaty, Kasakhstan februar 2012

Maten er god, tjenesten er bare flott! Området er ekstraordinært vakkert. Leger og terapeuter - alt var bra. Les mer

Elena, Ust-Kamenogorsk, Kasakhstan februar 2012

Jeg likte alt veldig mye. Området til feriestedet er veldig vakkert, mat - jeg likte det veldig mye! Med oversettere - det var ingen problemer. Litt skuffe kvaliteten på massasjer. Les mer

Elena og Gulnara, Moskva juni 2012

I Betside er et fantastisk landskap. Jeg har aldri møtt et slikt landskap. Det var en kombinasjon av bevart territorium og dyreliv. Jeg likte det veldig godt. Jeg bodde i atmosfæren i rommet. Det var en følelse av at jeg stod på en høy berg og det imponerte meg. Les mer

Irina og Vladimir, Minsk februar-mars 2012

I Bethsaida er det godt å gå til en person som ikke har mange "sår" og som ønsker å forbedre sin helse, rydde opp, se hva Ayurveda er. Og dette hotellet gir deg muligheten til å utføre disse oppgavene. Les mer

Anton og Elena, Minsk april 2012

I India tilbrakte jeg nesten en måned, eller rettere, 28 dager. Han ble behandlet av Bethsaida Hermitage-spesialister i Trivandrum. Jeg kom til Ayurveda og prøvde å finne en måte å miste vekt på. Før turen veide 130 kilo. Les mer

Irina og Olga Mogilyov mai 2012

Hvis du vil prøve Ayurveda i sitt hjemland i India, men samtidig blir du skremt av det uhensiktsfulle "grusomhetene" i dette landet, skrevet i media, vil Manaltiram mest sannsynlig fjerne all din frykt... så det var med oss. Les mer

Julia, Minsk juli-august 2014

Ideen om en tur til India har vært brewing i flere år, overgrodd med sin egen frykt, inntrykk av venner. Til slutt ble det innså, og i sommerperioden var valget egentlig den eneste måten å bo i dette landet - å gå gjennom et ayurvedisk behandlingsprogram. Les mer

Elizabeth juli 2014

Vi ankom i India klokken 4, passerte raskt passet sjekken og fikk bagasjen. På Cochin flyplass ble det umiddelbart klart: Vi er i et tredje verdens land.. Les mer

Tatyana Moskva juli 2012

Jeg likte virkelig Kalari Kovilakom. Og selv ordet "Liked it" selv er litt ikke så mye hvordan man uttrykker det... Les mer

Natalia, Minsk, april 2014

Min tur var fantastisk, jeg har aldri hatt en slikt. Enten var jeg så moralsk åpen at jeg drev, det var ingen hitch. Les mer

Natalia, Minsk april-mai 2012

Jeg fløy forberedt - jeg leste mye om Ayurveda, så jeg visste at det ikke var en vanlig hvilested, men seriøst arbeid på meg selv. Jeg forteller ikke ved dette ved å velge India og Ayurveda spesielt, det er viktig å forstå klart hvor og hvorfor du går. For å unngå substitusjon av begreper: det er nødvendig å skille mellom hvile og behandling. Det må være en sterk klar motivasjon og intern setting for rehabilitering. Les mer

Victor, Minsk januar-februar 2012

Et opphold på Dr. Franklin's Panchakarma Institute er først og fremst et utvinning og bare da en hvile. Og du må forstå dette når du skal til dette instituttet. Maten er utelukkende vegetarisk og "litt" variert.. Les mer

Natalia, Minsk februar-mars 2012

Først må du avgjøre prioriteringer. Hvis helse er viktig for deg, og hvis du vil være sunn i lang tid, trenger du bare å gå her. Her er muligheten til å "gå av" med kjemiske stoffer. Les mer

Ayurvediske klinikker og leger i India

På stedet siden: 07. november 2012 kl. 16:57

Jeg forteller deg historier. Tro meg!

På stedet siden: 13. oktober 2012 klokka 20:06

Lev ærlig - lev uten frykt

Online fra: 01. mai 2013 kl. 15:18

Online fra: 15. november 2012 klokka 18:54

På stedet siden: 07. november 2012 kl. 16:57

Jeg forteller deg historier. Tro meg!

Online fra: 15. november 2012 klokka 18:54

På stedet siden: 07. november 2012 kl. 16:57

Jeg forteller deg historier. Tro meg!

Online fra: 01. mai 2013 kl. 15:18

På stedet siden: 13. oktober 2012 klokka 20:06

Lev ærlig - lev uten frykt

Online fra: 04 desember, 2012 kl 08:40

"ja men nei men ja"

Medlem av: 30. november 2012 klokka 06:45

På stedet siden: 13. oktober 2012 klokka 20:06

Lev ærlig - lev uten frykt

Medlem av: 30. november 2012 klokka 06:45

Medlem av: 30. november 2012 klokka 06:45

På stedet siden: 13. oktober 2012 klokka 20:06

Lev ærlig - lev uten frykt

Online fra: 30. november 2013 klokka 09:23

Namaste!
Ja, i Kerala, gode ayurvedister, dette er smeden av ayurvedisk personal.
India er et land med personlig kontakt, for hver pris vil være forskjellig for prosedyrer og for studiet av ayurveda. Mange indianere snakker 3-6 språk, inkludert hindi.

Anmeldelser Kerala India behandling. Turist fra Moskva

Kerala India behandling og diagnose. "Om Ayurveda. Jeg vil bare fortelle om hva som er bekreftet på meg selv. Som kjent er hemlandet Ayurveda Kerala, en stat i Sør-India.

Guds land, som det kalles av alle de som har vært der. Men noen ganger virker det som om et fly fløy over dette landet av Gud og ved et uhell kastet søppel fra i det minste hele Europa.

Hva å gjøre er India. Sterilitet er ikke i favør...

Staten Kerala er den lyseste personifiseringen av indisk skjønnhet, tradisjoner og yoga terapi.

En reisende fra Moskva vil øyeblikkelig bli fortryllet av fløyelsstrender, pittoreske fosser, smaragd luksus av teplantasjer og tropisk vegetasjon.

Behandling i India er utviklet og forbedret over 5 tusen år.

Grunnlaget for Ayurveda - balansen mellom de gamle naturlover og enhetene i alle ting.

I Russland er Ayurveda referert til som alternativ medisin, vurderer det som en trolldom med elementer av hekseri. Og i India?...

.... velg et sted for kurset må være nøye. Indianere er selgere av natur. Og de tar godt humør av turister. Og hvis det er en etterspørsel, vil det være et tilbud. De sier at hvis du spør noen i Sør-India som han er i yrke, viser det sig at du enten er en yoga instruktør eller en stor ayurvedisk spesialist. Avhengig av hvem du trenger for øyeblikket...

I Kerala er regjeringen kommunistisk. Røde flagg, Lenin og andre egenskaper returnerer oss til Sovjetunionens tider.

... Det første spørsmålet jeg ble spurt da jeg kom tilbake til Moskva: "Ayurveda? Dette er når oljen på hodet helles. "

Å, denne storbybevisstheten til meg...

Å likestille olje på hodet med ayurveda er som å snakke om Moskva som tre stasjoner. Du vet, det er så morsomt å si:

"Alt som er hyggelig i dette livet er enten skadelig eller umoralsk, eller bli fett fra det..."

Så - dette handler ikke om Ayurveda! Ayurvediske behandlinger er veldig hyggelige og ekstremt nyttige!

... Av de kjente prosedyrene under inspeksjonen var det bare en trykkmåling. Men da jeg så spørreskjemaet, falt øynene mine nesten ut.

Helligdager i Kerala er slående i deres skjønnhet og høye kostnader. Men i denne tilstanden ferie hver dag. Må ikke gå glipp av.

Fire sider i liten utskrift på begge sider... Spørsmålene var også, for å si det mildt, uventet. Og medisinsk, og ikke veldig... Begynn med det du var syk i barndommen. Er enkelt Aha!

Og prøv å forklare på engelsk til en indisk lege slikt som for eksempel "hunder"... Jeg vil gjerne se på mine forklaringer fra siden! Språket i ansiktsuttrykk, gest. Og onomatopoeia... Forresten, vet du hvilke drømmer du ser oftest - farge eller svart og hvitt?

Forfatter blogg Sergey Merkulov i fjellene i den vestlige Ghats. Jeg samler helbredende urter og røtter. Jeg inviterer deg til behandling i Kerala i mitt firma

Eller hvordan går du vanligvis - fort eller sakte? Eller - Jeg forstår fortsatt ikke hva det handler om - er du mentalt fornøyd? Bare i tilfelle sa hun "ja"... Så, samtalen var lang og veldig underholdende...

Mange poeng begynte med ordene "hvor mange ganger om dagen..."

Det jeg snakker om, kommer ikke til å bli avklart, men det handlet om de mest varierte aspekter av livet - og fysiologi, selvsagt, og ulike typer studier, og la oss si forhold mellom mennesker... Noen spørsmål, jeg ble oppriktig besvart for første gang i livet...

... Etter det fulgte en veldig lang pulsmåling. Pulsdiagnose er den viktigste delen av undersøkelsen. De sier at pulsen åpner "livets hemmeligheter", og en erfaren doktor, som holder fingrene på håndleddet, kan lese en person som en bok.

Jeg vet ikke hva de ment for meg der, men neste dag ble jeg en glad eier av en personlig meny og en tidsplan for personlige prosedyrer i to uker. Og til selve avgang med disse stykkene gikk ikke...

.... Som det viste seg senere, er to uker veldig, veldig lite. Og ikke helt en behandling, heller, en fortrolig kurs. Tross alt, for de første syv dagene blir kroppen din bare utarbeidet av spesielle prosedyrer for rensing - Panchakarma. Så det viktigste - selve behandlingen - vil bli igjen med ingenting i det hele tatt...

Real Ayurveda starter fra 21 dager. Hvis et avkortet kurs tilbys, er det bare handel... en viss variant av spaet i indisk stil - med olje, meieri, etc. prosedyrer. Ikke mer enn det. Det er fortsatt nyttig og hyggelig, og kanskje første gang det er verdt å starte den måten. Å sjekke, og plutselig ikke liker det. Det kan være slik.

Strendene i det ayurvediske feriestedet Varkala i Kerala

Eller når det er rett og slett ingen mulighet til å bryte vekk fra storbyen i en måned. Men resultatet av enda en avkortet versjon vil hyggelig overraskelse. Fordi etter et par dager, vil alt begynne å forandre seg på alvor. Uforståelige følelser: huden er strammet, øynene åpne, øynene begynner å glø. Dette er ikke følelser, dette er et faktum. Spesielt store damer begynner å lykkelig fange klærne sine, som plutselig plutselig blir store...

.. Vel, og aller viktigst, begynner alle organene å fungere som et barn. Det er synd at alle disse sjarmene ikke er for alltid. Forfengelighet og rase spiser sakte deg oppdatert, og alt går tilbake til normal... Så det er på tide å komme tilbake til Kerala...

... I Moskva og i mange europeiske byer åpner også ayurvediske sentre nå. Fordi det har blitt fasjonabelt, noe som betyr at det er etterspurt og dyrt. Men Ayurveda i Russland er som å skide i Sudan. Teoretisk kan du forestille deg, men faktisk er det mer...

.... I ayurvediske klinikker er det en deling av pasienter etter kjønn. Det er at kvinner blir behandlet av kvinner, og prosedyrer for menn utføres kun av menn. Så, representanter for det sterkere kjønn, som foretrekker milde kvinnelige fingre, veien er ikke i India, men i retning av Thailand....

... Den daglige Abyangam Ayurvedic full kroppsmassasje er verken europeisk eller vietnamesisk eller thai. Det er heller en ganske sterk strøk.

Ja, og han har andre oppgaver - du trenger ikke så mye å strekke musklene, selv om dette også skjer, hvor mye å suge huden med olje med urter. En spesiell avslapning når det er gjort "i fire hender": to masseuses med synkrone bevegelser gir myke bevegelser. I lang tid Omtrent en time...

... Men bortsett fra konkurransen, er "Shyrodara" selvfølgelig en prosedyre hvor på en spesiell måte, som om tegnet skilt, helles en tynn strøm av varmt smør eller melk med urter fra et spesielt keramisk eller kobberfartøy.

Det føles som om noen masserer pannen med svært lette berører. Det hjelper mot stress og nervøs spenning.

Slapp av mens fantastisk. Det er ikke klart om du sovner eller faller inn i en annen dimensjon... Videre fortsetter denne andre dimensjonen senere, og det er veldig vanskelig å riste av denne buzzen. Ja, og vil ikke ha det. I mellomtiden - ansiktsbehandlinger med all slags frukt og olje, duftende og hyggelig...

Og likevel - massasje med urter, smør og melk med hender og hetteposer, "dyp" fotmassasje, alle slags prosedyrer for øyne, nese, dampbad, når pasienten legges i en treboks (svært vridd i utseende) bare hodet - og la av damp med urter...

... Nå i mange Ayurvedic klinikker i Kerala er det en russisk-talende oversetter. Ikke rart - Russerne banket ned akselen, spesielt i desember-januar, i den mest topp- og dyreste sesongen (tre ganger dyrere enn sommeren!) Det er klart at alle nå lærer russere - leger, massasje terapeuter, servitører...

... Ayurveda og yoga forlenger livet. Nei, kanskje ikke bare forlenger. Alle disse prosedyrene på en utrolig måte stopper tiden. Og jeg kom over dette i Kerala i hver tur.

Hver dag ved daggry, var en veldig ung jente (i det minste i første omgang det som vi så) meditert og gjort yoga på en klippe nær min hytte.

I nærheten av feriestedet vokser Varkala helbredende hager som brukes i Ayurveda

Da vi møtte, viste det seg at "jenta" ikke var helt atten, og ikke engang tretti, men heller Goraaaazdo... Og hun går til Kerala minst to ganger i året. Slik at prosedyrene og energien var nok i seks måneder fremover... Du kan bli gal!

... Ayurvedisk mat er vegetarianer. Dessuten er det så variert at hver tur til restauranten ble et ekte funn...

Mountains Western Ghats passerer gjennom Kerala

Og likevel, med alle de ubestridelige fordelene, er ayurvediske sentre på kysten av Kerala sterkt tilpasset europeerne. Tilsynelatende, den virkelige, det veldig - gamle og originale! - Ayurveda, du må se langt fra turstier, hoteller og strender. "

Behandling i klinikker i India

Viktig informasjon om behandlingen!

I 2014 kom India inn i de fem største landene som tjente medisinsk turisme. Hvert år kommer hundrevis av utenlandske pasienter, samt flere tusen praktiserende leger, til behandling. Dette bekrefter at nivået på sykehustjenesten i India i dag oppfyller de høyeste internasjonale standarder. I 2015 India ble besøkt av 25% flere internasjonale pasienter sammenlignet med 2011, og nærmet seg en halv million mennesker. I de senere år har lokale medisinske sentre faktisk gjort et betydelig gjennombrudd i utvikling - mer enn 60 av dem ble akkreditert av JSCs felles internasjonale kommisjon.

Hvor mye koster det?

I tillegg er en viktig fordel ved behandling i medisinske sentre i India rimelige priser. Kostnaden for noen typer operasjoner her er 70-90% mindre enn i klinikker i Vest-Europa og USA.

Hvordan lagre på behandling og nekte mellommenn?

Behandling i India vil være mye billigere hvis den er organisert uten deltagelse av et stort antall mellommenn. Det skal forstås at selv med direkte kontakt med den internasjonale avdelingen til det valgte indiske medisinske senteret, behandler pasienten først med mellommenn. For å få behandling i India billig, må du organisere en tur selv. Samtidig er det ikke helt rasjonelt å nekte tjenestene til en tolk, overføring og åpning av visum. Å være i et fremmed land uten en medfølgende person er svært vanskelig.

Vår tur til Ayurveda i India

26. januar 2013

Nylig returnert fra India, Kerala, den ayurvediske feriestedet Manaltiram. Samlet inntrykk - jeg likte alt veldig mye, selv om det var kjedelig om kveldene.

Nylig returnert fra India, Kerala, Manaltiram hotel. Samlet inntrykk - jeg likte alt veldig mye, selv om det var kjedelig om kveldene. Vi gikk gjennom reisebyrået "Lakshmi Trevels".


Hotell fordeler:
Koselig, hjemmekoselig hotell, som en liten indisk landsby.
Rommene er morsomme individuelle hus med stråtak (og det er også med flislagt) tak med alle fasiliteter.
Plassering - nær havet, men til Kovalam stranden, hvor det finnes alle slags kafeer bare på en rickshaw (ca 7-10 minutter).
Mat - veldig rart, (ingenting stekt, alt kokt eller dampet), men velsmakende.
Ayurveda - vel her igjen, min subjektive mening er super, super, super!


MANALTIRAM.
Vi ankom tidlig om morgenen, avgjort umiddelbart, uten problemer. Generelt kan jeg konkludere med at indianerne er altfor smilende og vennlige mennesker. På rommet var vi ventet på en tallerken med frukt og 2 flasker drikkevann (vann ble brakt hver dag). For hvilke mange takk til hotellet, fordi, som det er kjent, drikker vann fra springen i de asiatiske landene er fulle av forgiftning.


Selve hotellet er et par dusin små runde hus for det meste med stråtak (som jeg forstår nasjonal stil). Det er hytter med flislagt tak og klimaanlegg, men, som de forklarte oss i Moskva i reisebyrået, i henhold til lovene i Ayurveda, er det ønskelig at det ikke er teknologi rundt. Og vi gikk akkurat til Ayurveda, så vi bestemte oss for å følge reglene. Heldigvis var ingen ubehag fra mangel på air condition ikke opplevd. Vanligvis slått på viften i taket, slått av om natten (kaldt med ham).


Vi bodde i huset på forsiden (den såkalte Special Cottage), ved siden av huset var det et steinbord og to kurvstoler, en hengekøye.
Hotellet kan bytte penger.
Når du forlater hotelportene, er rickshaws og drosjer alltid på vakt. Vi gikk utelukkende av rickshaws))) veldig kul, verdt en krone.
Stranden er stor, bred. Paraplyer og solsenger er inkludert. På havet, moderate bølger.
I tillegg er det et ferskvannsbasseng på stedet.


På den første dagen - en obligatorisk konsultasjon med en ayurvedisk lege i nærvær av en tolk. Mens jeg var hjemme, brukte jeg hele Internett til å finne ut hva det er tross alt - Ayurveda og hva slags leger. Merkelig nok viste det seg at ayurvediske leger har høyere utdanning, og de mottar det i ayurvediske høyskoler i 6 år. Og ayurveda er virkelig medisinsk vitenskap, i behandling går det fra regelen om at en persons sykdom oppstår som følge av ubalanse i balanse og balanse i kroppen.


I tillegg til prosedyrene får du ayurvediske legemidler til oral administrasjon. Jeg hadde det chavanprash (du kan kjøpe i Moskva eller kjøpe det), og urtepiller for å lindre stress.
Prosedyrene tar ca 3 timer om dagen. Hver dag fikk jeg en generell foryngende massasje (2 masseuser samtidig), dhara (varm olje og melk ble helles på pannen i nesten en time - etter 15 minutter sovner du bare, flere ganger massasje med pulverposer, dampbad, ansiktsmasker. Etter prosedyren kan du ikke vaske av oljen i en annen time, så hver dag får du badekåper, og etter prosedyrene går du rundt på feriestedet på en eksotisk måte. For første gang var det rart, så innså de at alle gikk på denne måten og roede seg ned. Etter prosedyrene opplever du en tilstand av latskap, ro. slags appeasement. Bare sving i en hengekøye, se på havet og. "La hele verden vente."

Ayurveda Clinic - Forum India

    Vis forumene
  • Alle

Spør de beste ayurvediske helse- og rehabiliteringsklinikker

Den beste ayurvediske øvelsen, selvfølgelig, i Kerala. Her på kysten, nord og sør for Trivandrum (som lokalbefolkningen kaller statens hovedstad Thiruvananthapuram), finnes det flere anstendige hoteller (4-5 stjerner) som spesialiserer seg på ayurvedisk medisin. Hotellene har ayurvediske leger, massasje terapeuter, spesialister på andre områder. Etter å ha mottatt en lege, vil du bli tildelt riktig behandlingsforløp i 10-21 dager. En tilsvarende diett vil også bli foreskrevet. I hotellets restaurant, når du velger retter i buffermodus, følger du straks legenes avtale. Vi må avstå fra visse vaner, for å begrense oss på noen måter. Men Kerala Ayurveda virkelig gjør underverk!

Å komme dit er ikke vanskelig. Fra Delhi til Trivandrum - flere flyreiser. Flyvetid er ca 3 timer. Fly gjør ofte en mellomlanding på Cochin. Staten selv er utrolig vakker, det er noe å se og hvor du skal dra. Jeg anbefaler å besøke det sørligste punktet i India - byen Kanyakumari - det hellige stedet for indianerne. Her er det tre hav, som indianerne sier.

Jeg kan anbefale et hotell med en ayurvedisk klinikk - Travancore Heritage. Hotel 4 *, som ligger i byen Chowara, Kerala, India.

Chowara er en fiskerlandsby som ligger ca 20 kilometer sør for Trivandrum, hovedstaden i Kerala. Hotellet har sitt eget pittoreske territorium. Som jeg sa, har hotellet sin egen ayurvediske klinikk. Det er en klinikk, ikke ayurvediske spa-behandlinger. Klinikken har en russisktalende lege (kvinne) Nilam (Nilam Chaurasia). I hennes medisinske spesialitet er hun gynekolog, men med hjelpen er kommunikasjonen av russisktalende pasienter med resten av legene på klinikken høy og med 100% gjensidig forståelse.

Programmet for ayurvedisk behandling involverer daglige øvelser, ayurvediske behandlinger, ayurvedisk ernæring, balansert for deg. Minste løpet av ayurvedisk behandling er 14 dager. Hvis det er mulig, varer hele anbefalte kurset 21 dager, men selv sju dager var nok for min kone å utholde konstant ryggsmerter.

Hotellet har en restaurant med utmerket mat. Fantastisk, nesten øde strand (på stranden er det solsenger, håndklær og parasoller fra hotellet).

Det er best å bo i hus. Dette er ekte Kerala hus, som hotellet kjøpte og deretter samlet på sitt territorium. Hotellet har bygninger med standardrom. En av dem er på lavere nivå. Vær forsiktig: Hvis du bosetter deg i denne bygningen, vil du være "dumbfounded" chants, som sendes høyt til hele distriktet nær den kristne kirken, og du må ta heisen til restauranten. Hvis du bestemmer deg for å ta en ayurvedisk kurs på dette hotellet, er det best å kontakte dem via telefon, bestille rom, informere dem om formålet med å besøke hotellet - i løpet av ayurvedisk behandling, og på dette grunnlaget kreve rabatt på overnatting (prislappen på Tripadweiser kan variere med 30 % nede). Ayurvediske behandlinger og behandlinger du betaler på stedet (hotellet aksepterer kort).

India, Ayurveda, sex, 8. mars, og ikke bare.

God dag alle sammen!

Til slutt, etter at jeg postet et par album i India som kan ses her.

Hun bestemte seg for å skrive om sine minner om å reise til dette fantastiske landet. Bare minner, siden det var i februar - mars 2012. Dette var min første uavhengige reise. Hvorfor faller valget på India? Først og fremst ønsket jeg å få så mye språklig praksis som mulig for ikke å miste mine nyoppnådde ferdigheter i Australia. Selvfølgelig er spørsmålet om prisen på en tur også et tungt argument for meg, pluss jeg ønsket å komme fra vinter til sommer, men alltid trist på en med havet, ja og segl hvile er ikke for meg, det må være noe annet og her kommer jeg over en artikkel om Ayurveda, jeg leser det og forstår, dette er det jeg trenger, hvile, forbedre helsen min og innse min langtidsdrøm om India!
Som Wikipedia forteller oss, er Ayurveda det tradisjonelle systemet med indisk medisin, en av variantene av alternativ medisin.

Faktisk er essensen av ayurveda balansen i kroppen, som oppnås, inkludert rensing av det fra toksiner og toksiner, prosedyren som alt starter, kalles Panchakarma, og hvis det gjøres riktig, tar det 42 dager og minimumet det kan reduseres er halv, dvs. 21 dager. Nei, du kan selvfølgelig komme i en uke, men effekten skal ikke skje. Delving inn i kunnskapen om ayurveda, jeg ønsket i økende grad å oppleve det for meg selv. Og siden de første skolene av Ayurveda dukket opp i den sørligste delen av Kerala, bestemte jeg meg også for å gå dit uten å feile. Til å begynne med, vendte jeg meg til noen reisebyråer med en forespørsel om kostnaden for en turpakke, som inkluderer et behandlingsforløp, eller rettere, rensing. Alle tilbudene jeg fikk med 21 dager var sint dyrt, og jeg forsto klart at det ville være betydelig billigere å kjøre på egen hånd. Og så skjedde det, for tre uker med opphold, inkludert måltider og prosedyrer, betalte jeg $ 1500.

Ærlig, på den tiden, uansett hvordan jeg prøvde, kunne jeg ikke finne russiske anmeldelser om selvopphold uten reisebyråer, behandling og anbefalinger om steder der det kunne gjøres, flere og flere anmeldelser om organisert strandferie i Goa, men vurderinger på engelsk fra europeerne og amerikanerne var det fullt, det var for dem at jeg dro til hotellene Ideal Ayurvedic Resort og New Ideal Panchakarma Center, da det viste seg at disse hotellene ligger i nærheten og tilhører samme eier og massasje terapeuter har en, faktisk er de to bygninger, den første er nyere med bass eynom er de samme prosedyrene utført, og andre eldre, billigere, men rommene er ganske anstendig, og det er viktig at det er en roligere, t. Til. Hele nasjonen har middag, henger ut i gårdsplassen til hotellet først. Det største pluss for meg var at personalet snakket bare engelsk og alle vurderinger var fra utlendinger, ikke en eneste russer (hvilken språkøvelse.), Fra hvilken jeg gjorde den feilaktige konklusjonen om at det ikke er russere her. Jeg bestilte hotellet gjennom www.booking.com, men dette er bare overnatting, etter å ha skrevet av med hotellet, jeg ble enige om kostnadene ved behandling, for i hvert fall kan jeg bestemme nøyaktig hvilke prosedyrer og hvor mye jeg trenger bare på stedet etter at undersøkelse av lege. Vintermånedene er toppen av turistsesongen, og dermed de høyeste prisene jeg reiste i forrige uke i februar og de to første ukene i mars kostet et rom i februar koster nøyaktig samme beløp som to uker i mars.

Problemet med overnatting er løst hva med billetter? Hovedstaden i Kerala er Thiruvananthapuram (Trivandrum) og selvfølgelig er det ingen direktefly fra Moskva. Det er to måter å fly til en av de arabiske selskapene Etihad, Emirates eller Qatar med en overføring og morgenopphold til stedet, kostnaden for flyet er nesten det samme, forskjellen er ikke signifikant, den andre alternativ gjennom Delhi, og der lokale flyselskaper med overføringer, noe som er vanskeligere og dyrere. I 2012 koster dollaren rundt 30-32 rubler og dermed kostnaden fra arabiske selskaper koster fra 650 til 700 dollar, det er ikke vanskelig å beregne i rubel 20-22000 rubler. Billetter og nå i dollar er de samme.

På turen til India trengte jeg visum, men nå ser det ut til å ha blitt kansellert. I tillegg, siden det handlet om helse, bestemte jeg meg for å forsikre og oversette til engelsk (jeg kunne selvfølgelig kommunisere, men jeg visste ikke noen spesielle medisinske termer) alle resultatene av mine analyser og informasjon om operasjoner som Jeg har vært. Naturligvis, som enhver kvinne, var jeg også interessert i spørsmål om tilstanden til huden, kroppen og dens vekt og generelt skjønnhet og hvordan det skal bevare det;)

Så, etter å ha kjøpt og utstedt alt jeg trengte, fløy jeg endelig til Thiruvananthapuram tidlig om morgenen, hvor føreren fra hotellet møtte meg. Forresten, en overføring til / fra flyplassen tilbys av hotellet gratis, hvis du bestiller et rom i mer enn syv dager. På flyplassen skiftet jeg 300 dollar, som var nok for meg for nesten hele turen, men jeg gjorde det for ingenting, fordi det var en gunstigere sats på stedet. Fra de første minuttene hadde jeg virkelig et sjokk fra det jeg så på gaten. Selvfølgelig leser jeg at India ikke skinner med renslighet, men for å gjøre dette, er søppelbølger overalt, og køer beiter i dem. Skrekk, skitt, støv, mange biler, motorsykler og tuk-tuks er ikke klart hvordan og i henhold til hvilke regler, eller heller jeg vil si uten regler, beveger seg langs veien, jeg har ikke tid til å ta bilder. Umiddelbart sylter og hammere, portretter av Lenin og Che Guevara Marx og Fidel Castro, store plakater med indiske skjønnheter smiler smugler, templer, shacks, mini-tårnene, moskeer, alt sammen i et merkelig kalejdoskop.

På hotellet aksepterte de meg hjertelig, i India behandlet alle deg hjertelig og gjestfritt og med stor respekt, innkvartert, og jeg ba omgående ikke å kaste bort tid forgjeves, til å utnevne meg alle prosedyrene og starte i dag. Jeg ble vennlig undersøkt av legen, men ikke som vi pleide å undersøke huden, neglene, håret, irisene, veier, spørre om målet, hva de ønsker og gjør en dom i form av prosedyrer, mine oversettelser interesserte ikke ham mye.

Jeg må si at jeg har nærmet meg dette problemet for alvorlig, faktum er at hvor jeg var, har resort sone og alle ayurvediske prosedyrer en lysstatus, det vil si en lettere versjon av denne behandlingen, for å være mer presis at prosedyrene selv ikke adskiller seg fra de som er gjort på spesielle sykehus, men overholdelse av søvn, ernæring og aktiv hvile, kan ikke observeres her, og følgelig er effekten ikke den samme som om du gjorde alt på sykehuset, er det et hardt regime, Jeg vet det fra to jenter avshih etter en måned på sykehuset for å videreføre de ayurvediske behandlinger i milde forhold. Jeg spurte legen om å skrive meg en liste over matvarer du kan spise og at du ikke bør spise og prøvde å holde deg til denne menyen hele veien, selv om jeg noen ganger tillot meg å slappe av og spiste en deilig deilig dessert av gulrøtter, honning, cashewnøtter, krydder og noe annet der, styrken var ikke nektet! I tillegg involverer ikke Panchakarma-kursen aktiv hvile og belastning på kroppen, alt skal være mykt, glatt, avslappet, i harmoni med naturen og deg selv, de beste morgenjogoklassene på taket av den økonomiske bygningen er best. Jeg er omvendt, jeg er ikke en fan av yoga, og jeg var lat til å krype der, selv om jeg våknet veldig tidlig på 5-6 om morgenen, men jeg gikk tidlig til sengs klokken 9-10 om kvelden. Jeg ville overraskende sove, merkelig, fordi vanligvis for meg denne modusen er ikke merkelig. Og jeg brøt regimet her, desperat svømming i havet. Også en av reglene er temperatur, det bør ikke være plutselige endringer og hypotermi eller overoppheting, så det anbefales ikke å sole seg i den varme solen, ikke drikke kaldt, forresten er det ingen kjøleskap og klimaanlegg i rommene, bare vifter, og lufttemperaturen holdes alltid på 28-30 grader, noen ganger enda mer om dagen, men mange palmer, så du er alltid i skyggen, er stranden best under paraplyer. Høy luftfuktighet.

Og her er de første prosedyrene, nesten alt er knyttet til massasje og rubbing av forskjellige oljer, urter og så videre. Til å begynne med ble jeg lagt på en matte på gulvet, og jenta begynte å gjøre en fotmassasje langs hele kroppen fra nakke til hæl, for å være ærlig, jeg hadde aldri sett noe slikt før, det var nysgjerrig. En slik massasje, som alle andre, krever god fysikk, piken står på ett ben og klamrer seg til tauet som henger fra taket, og med det andre beinet masserer hun deg. Mens jeg lå på magen, var alt bra, så snart jeg rullet på ryggen min og så foten i ansiktet mitt, mistet jeg litt i magen, faktum er at benet så skitent ut. Her foretar jeg en reservasjon. For det første er fargen til de sørlige indianerne nesten blå, de er veldig mørke og hudfolder ser ut til å være svarte i det hele tatt. Selvfølgelig vet disse kvinnene ikke pedikyr og går i skifter, og massen er ferdig med grønn urteolje som spiser inn i huden, Jeg sier alt dette, sannsynligvis er beina ikke så skitne som det kan virke. Jeg lukket øynene mine og så ikke ut, men likte massasje, fordelene med alle massasjer her er førsteklasses! Så flyttet hun meg til sofaen og begynte å massere hele kroppen igjen, da kom hennes kollega og sammen begynte de å massere meg med spesielle urteposer oppvarmet i kokende olje, oljene her er ikke synd, huden min har aldri vært så myk og fløyelsaktig som etterpå alle disse handlingene.

Totalt våknet jeg i 2,5 timer, så trengte jeg en time til å hvile, sitte og slappe av. Deretter kan du sette deg selv i orden, vaske av oljen, spise og du er fri for hele dagen. I regelen tegner planen på en gang for hele oppholdet, jeg ba om morgentid, så alle dager før lunsj var jeg på prosedyrer, og etter lunsj gikk jeg til stranden, varmen var allerede tapt og jeg bade.

Så jeg gjorde den første dagen. Så snart jeg gikk utenfor hotellet så jeg umiddelbart alle hotellene som ble tilbudt meg av reisebyråer, dyrere hoteller ligger på kysten, men stranden er den samme for alle. Gatene lukter ofte urin, fordi ayurveda forbyder å tolerere, og avløpssystemet er ofte fraværende, toalettet er alltid på gata, som de sier, hvor det var der og satt seg eller stod opp. Hovedgaten er full av butikker og full av mannlige handelsfolk, tuk-tukers, taxikjørere som tilbyr sine tjenester og blatant ser på deg og tydelig diskuterer deg med en smirk, og du går til stranden i shorts og en t-skjorte, dette er enda mer ubehagelig. Generelt, da jeg studerte ayurveda, mistet jeg på en eller annen måte lokale skikker, som jeg angret umiddelbart, tok jeg med meg ting som var lite brukt til å ha på seg i India, disse var alle korte skjørt, sarafaner, shorts, det var riktig, jeg tenkte mer på strand, så herlige kvinner, når du går til India, ta med lette bukser, langermede topper, så du vil føle deg mye mer komfortabel, du kan faktisk kjøpe alt på stedet, men jeg liker ikke å kjøpe klær til tider. Jeg hørte min innfødte tale og ble overrasket over å finne at russerne er her, og de er ikke i vårt hotell, bare fordi turene ikke blir solgt der, og ansatte snakker ikke russisk, og foretrekker å akseptere amerikanere og europeerere.

Å, forresten, indiske menn, de strålende etterkommerne til oppfinnerne til Kama Sutra, kan umiddelbart foreslå at du gifte deg mens jeg dro til stranden, og dette er en fem minutters spasertur fra hotellet, jeg mottok ett slikt tilbud og kunne ikke skjule mitt sjokk, jeg kunne knapt bli kvitt beundrer, men kort, etter et mislykket forsøk på å kaste meg en staver på meg med sin sjarm, begynte han å selge meg sine varer. Lagret meg havet, hvor jeg skyndte seg dykk.

Forresten er det nesten ingen som svømmer på den lokale stranden, det er for vanskelig å gå inn og ut til sjøen, det blir sterkt dypt og høye bølger danner på depresjonens plass, som er vanskelig å takle uten erfaring, senere ble jeg venner med et par lokale redningsmenn som hjalp meg med å velge øyeblikket når det er mer praktisk å gå inn eller ut av havet. Kort sagt bad jeg der nesten alene, bortsett fra et par ganger da mine nye europeiske bekjente kom til meg, en av dem, den fryktløse 53 år gamle svenske Elna, satt og så på meg og likte meg, den kjempebra kvinnen med hvem klarte å få venner.

Vet du hvordan min første dag endte? Du vil ikke tro! I det øyeblikket, da jeg kom hjem fra stranden, strømmet en mann vann fra et av de dyre hotellene, syntes det meg at jeg trodde: Galt gress på stranden var vannet - det viste seg at det ikke var gress, men et toalettrør og jeg forsto det da da jeg doused mine føtter med det! Gru! MRAC! MOM, hvor har jeg gått? Jeg husker ikke hvordan jeg tok av på en ganske bratt og lang klatring, da jeg fløy gjennom folkemengdene av drosjesjåførene og trodde at de alle lukte denne forferdelige toaletten lukten fra meg, fløy inn i rommet og med vanvidd begynte å bite meg selv og mine tøfler, syntes alt for meg at dette ekkel lukten er fortsatt til stede her. Ærlig, jeg er veldig squeamish person, tenk på min tilstand! Det var igjen et sjokk, kan du forestille deg den første dagen og så mange sjokk! Da jeg om kvelden kom i kontakt med min mor av Skype, slår jeg først på videoen, slik at hun ikke forstod min tilstand, og på spørsmålet "hvordan har du det?" Vet ikke hva du skal svare og ærlig sa at hun ikke forstod, massasje virkelig kult, hotellet er normalt, men bak hotellet................... Natten ble plaget med mygg, til tross for at fumitox ble slått på, fungerte det ikke, fordi vinduene er åpne, viften virker, det er lettere å umiddelbart spørre rutenettet og da er du ikke redd for mygg. Også i rommet på veggene er det fullt av små firben, men vær ikke redd for dem, de er selv redd for deg.

Anmeldelser av ayurvedisk resort Betside - 2010 februar

Forfattere: Elena og Svetlana Savinykh

Reisebyrå "Studio Travel", byen Tomsk.

Lengde på oppholdet: september 2010

Vurdering: Kjærlighet ved første blikk!

FEEDBACK: Min kjærlighet - Betside :-)) Ukjent India.
Beslutningen om å reise til India kom spontant. Organismen krevde hvile, helse - forbedringer, figuren - reduksjonen. Etter noen overveielse bestemte vi oss: vi skal til India. Hva vet russerne om India? Disse er hovedsakelig elefanter, hellige kor, krydder og kvinner i saris. Geografisk er det Delhi, Bombay, Goa. Vi bestemte oss for å gå til sørligste staten - Kerala, for ayurvedisk behandling på Betside Hermitage Hotel. De valgte for seg selv et rensingsforløb - "Panchakarma". Det var mange bekymringer. De trodde at de måtte sulte, siden ayurvedisk mat er vegetarianer. Ja, og det mystiske ordet "Panchakarma." Virkeligheten overgikk alle våre forventninger. Anlegget er ikke bare flott, men herlig kul! Maten er deilig, personalet er vennlig og hjelpsom. Og massasjer og behandlinger! Dette må sies separat. Hver dag, to timers prosedyrer som ble utført av to masseuser som ble tildelt oss personlig. Vi ble massert med olje, gressposer, varm olje og urteposer, tørt urtepulver. Huden etter prosedyren er silke. I sjelen - fred, avslapning og fred. Ifølge våre observasjoner, etter et ukes opphold, skaper gjester på feriestedet øynene fra innsiden. Alle rundt er smilende. Indians er veldig vennlige, vennlige og åpne mennesker. Det eneste vi måtte tvinge oss til å gjøre var å våkne tidlig om morgenen for yoga. Jeg må si aldri savnet, fordi å praktisere yoga i India med en flott instruktør og på kysten til lyden av bølger som krasjer mot kysten, er dette faktisk en drøm for mange. To uker fløy forbi. Jeg vil virkelig ikke forlate dette paradiset. Etter å ha ikke gått igjen, planlegger vi det neste året, men ikke mindre enn i tre uker. I alle fall har vi gjort dette ved å kaste en mynt i sjøen.

RS Vi takker turoperatøren "India Tour" og personlig Tatiana og Maria.

Tilbakemelding til engelsk på nettstedet http://www.tripadvisor.in

Skrevet av: Fishechka

Lengde på oppholdet: januar-februar 2010

Vurdering: Flott!

KOMMENTAR:

Jeg vet at det allerede er noen vurderinger om hotellet, men mer informasjon er ikke overflødig, så jeg kopierer tilbakemeldingen min her fra LJ :)

Forordet. På et av nyttårsferien i 2010, i ferd med å spise et annet kast med olivier salat, slo det meg at det ville være på tide å slutte med mine dårlige vaner og ta vare på vår helse og skjønnhet. I et par dager studerte jeg Internett om hvor disse fordelene (skjønnhet og helse) er gitt, og til slutt valgte jeg for Ayurvedas sentre i India. Etter å ha lest anmeldelser, etter å ha snakket med representanter fra reisebyråer, kjøpte jeg en tur, inkludert en ayurvedisk pakke, på Bethsaida Hermitage 4 * hotellet, som ligger i den sunneste delen av India - Kerala, ved kysten av Arabiahavet. Varigheten av turen min var 21 dager, avgang fra Moskva 28. januar 2010, tilbake 19. februar 2010. De lovet en god hvile og, viktigst, et utmerket resultat så å si "på ansiktet".
Flight. Jeg fløy Qatar flyselskaper, business class. Moskva-Doha-flyet var fantastisk, hytta var en tredjedel full, alle mennesker var anstendig, rolige, ingen drikker, ropte og ikke forbannet. Beauty. Men på slutten av flyturen kom en drunken mann fra økonomiklassen inn i forretningsklassekabinen og ropte vilt: "Hvorfor sitter du her, har vi en fyr der?". Flyvaktene, som ikke forstod et ryssland, forsøkte å roe ham ned ved å sitte på en stol. Fyren strømmet fortsatt ca 5 minutter og roet seg ned. Det som skjedde med meg, er et mysterium, men jeg mistenker at noen drakk, strid med noen, og alle følte seg lykkelige helt til angrepet. Det er synd for vanlige folk som måtte tenke over alt dette. I Doha-Trivandrum-segmentet var jeg den eneste passasjeren i hytta. Alle de andre var passasjerer - indianere. Passasjerene klumpet på meg, og naboen min var tilsynelatende veldig nervøs, så hvert femte dag hostet han og banket seg på beina med all dope slik at jeg rystet på stolen min. Søvn mislyktes, vel, ingenting forferdelig.
Overnatting. Tilbake i Moskva, satt i et reisebyrå og studerte et hotellkart valgte jeg 610 bungalowet (Modern Kerala House), fordi jeg var fornøyd med sin relativt private beliggenhet. Reisebyråansvarlig gjorde en stor innsats for å bestille det for meg. Jeg kom til hotellet om morgenen, det var fortsatt mørkt. Etter å ha kommet inn i porten følte jeg at jeg hadde falt i et eventyr. Pittoreske hus av forskjellig arkitektur, mange blomster, palmer, gress, busker, trapper, nedfarter, klatrer. Veldig magisk. Inntrengning av bygningsmottaket, spente jeg. På en eller annen måte er det veldig dårlig, det ser ut, men det mest interessante var fremover.

Timen med å utforske huset, som i 21 dager skulle være min havn, begynte. Å åpne døren, jeg var nesten nummen med horror. Ærlig visste jeg at jeg skulle 4 *, at Betside ikke er Ritz, at hotellet er laget i henhold til prinsippet om nasjonal stil, og at det ikke lukter luksus. Men det jeg så, var jeg nettopp ferdig. Det er ikke et skap i huset, det er ikke engang hyller å stable dine ting. Skitne vegger, tak, møbler ødelagt av livet. Og da jeg åpnet døren på badet. Jeg kunne ikke engang ta et bilde av det, fordi jeg gikk inn og hoppet ut derfra som en scalded hund, våget jeg ikke å gå inn der andre gang. Faktum er at i disse husene er det et "åpent bad", dvs. ytre veggen når ikke taket og et anstendig gap dannes, som i teorien skal lukkes av et tett rutenett. Men dette er India, hvem bryr seg at rutenettet har revet og har lenge hatt behov for erstatning. Så hva så jeg på badet? Jeg så veggene som firben, edderkopper og mygg ble sittende, gamle, forferdelig VVS, en skrå toalett. Det mest fantastiske er at hos byrået sa jeg først og fremst at jeg var patologisk redd for insekter, edderkopper og firben, og jeg trenger også et rom som vil ha det beste badet jeg har på hotellet. Så jeg fikk det. Men jeg holder ikke på det onde, selv om jeg kunne ha advart. Jeg vil ringe i resepsjonen, ingen svarer på telefonen. Få mot, ta en lommelykt og gå for å se etter bygningsmottaket. Jeg søkte etter lenge. Faktum er at de om natten slår av lyset over hele territoriet, territoriet selv er sammenflettet, mange stier, nedfarter og oppstigninger. Lommelykten reddet meg, ville ikke ha fått uten den. Jeg kom og sa, endre nummeret mitt, jeg vil ikke bli i dette. Omtrent en time senere ga de meg et annet hus, 303. Huset var bedre enn det forrige, jeg kunne til og med ha oppholdt seg i det, men om ettermiddagen ble jeg tilbudt et enda bedre alternativ - et rom i første etasje av havutsiktbygningen. Jeg gikk og skjønte, her er det lykke. Nummer 502, jeg anbefaler alle.

Romdetaljer

* Mangel på air condition i nesten alle rom. Det er klimaanlegg i flere hotellrom, disse rommene må bestilles på forhånd. Kostnaden for å bruke klimaanlegget er 10 euro per dag.

* Alle rommene har fans, en av dem rett over sengen, blåser i en kjølig bris, du kan leve. Du blir vant til støyen raskt.

* Madrassene på sengen er harde, puter også. Ingen tepper, bare ark. Noen klagde over stivheten i madrassene, ba om ekstra. Men jeg var bra, men uvanlig.

* Sengen er liten. I en lengde på ca 170-175 cm, dømmer etter høyden. Jeg vet ikke hvordan en person med en høyde på 190 kan passe på en slik seng...

* På badet er det ikke dusjbrett under dusjen, vannet sprer seg over gulvet og avløper i hullet.

* Sengetøy og håndklær - en egen historie. Gul og farget, gammelt og falmet sengetøy og de samme håndklær - normen. På den andre dagen løste 500 rupier, overlevert til husholdersken, dette problemet, og til slutten av ferien ble jeg utstyrt med hvitt sengetøy og håndklær.

* Og likevel, det er ingen TV på rommene.

Ayurveda
Ordet "Ayurveda" har en magisk effekt på meg, jeg vet ikke hvorfor. Jeg møtte Ayurveda i Sri Lanka da jeg spurte lokalbefolkningen om å ta meg "et sted for en massasje" og kom til sentrum av Ayurveda La Luna. Bekjennelsen, som varer i 4 dager, likte jeg til tross for de spartanske forholdene i behandlingsrommene og stinkende olje, som du smeder fra topp til tå.
Men i India ventet jeg på et mer intensivt program: 21 dager med prosedyrer, å ta ayurvediske tinkturer og tabletter for å rense kroppen og forbedre stoffskiftet, et spesielt vegetarisk diett.
Det hele startet med et møte med legen på den første dagen i min ankomst. Legen måle hennes puls, spurte en rekke spørsmål om helsen min, hvoretter jeg ble fortalt min dosha og lovet å gi meg med mitt personlige program i nær fremtid. Programmet er faktisk kompilert for en bestemt person, idet han tar hensyn til de særegne egenskapene i hans helse. Hvis du klager over hyppige hodepine, vil du definitivt bli foreskrevet Shirodhara. Hvis du har hyppig rhinitt, må du prøve Nasyam-prosedyren på deg selv. Først klager du deg på varme håndklær på brystet, halsen, ansiktet, og hell deretter dråper i nesen din. Jeg tror at urteolje er ubehagelig, men tolerabel.

På den første dagen foreskrives en full kroppsmassasje, den er gjort av en massør. Vel, da, ifølge programmet. Uansett hvilket program du gikk gjennom, er den første uken en rensingsuke som slutter med renseprosedyren. Sannsynligvis er det allerede klart at diskusjonen vil håndtere ikke veldig hyggelige ting, men likevel vil jeg fortelle deg mer. Klokka 6 om morgenen kommer et glass uklar og tykk varm væske og 2 liter vann til rommet ditt. Innen en time er det nødvendig å drikke denne uklare væsken og de 2 liter varmt vann (en vannkoker føres til rommet dagen før prosedyren). Etter å ha drukket alt dette, vær forberedt på å vente. Hvis kroppen ikke er tungt slagget, vil alt passere raskt og smertefritt, og hvis det er mange toksiner i deg, vær pasient og forstå betydningen av prosessen og ikke gå langt fra WC-rommet. Omtrent 3 timer etter å ha tatt væsken, kommer en lege og spørre hvordan man skal "hvordan føler du deg?". På rundt 10 om morgenen ville de bringe risesuppe å spise - ris kokt i vann, men merkelig nok, jeg vasket det i en sittende, det var deilig.

Etter rensingsprosedyren var jeg ikke allerede redd for noe, jeg dristet sterkt på en fotmassasje, som ble spesifisert i mitt program. Det mest interessante er at det var til siste sekund jeg var sikker på at jeg ville bli massert av beina mine, men det viste seg at jeg ville bli massert av fremmede med bena mine. Jeg var under stress da jeg åpnet øynene mine under en massasje og fant veldig hårete, svarte kvinnelige bena ved siden av ansiktet mitt. Forresten, jeg spurte om å ikke massere de spesielt dyre delene av kroppen min, massøren reagerte med forståelse. Fotmassasje varer 3 dager... Det er bemerkelsesverdig at en massør i løpet av en massasje er praktisk talt som en ape på et vintre som henger på et tykt tau festet til en bjelke i taket. Massasje gjør vekselvis, deretter til høyre og deretter venstre fot.

Det er for tidlig å oppsummere. Men i den første uken følte jeg at jeg ble strammet opp og lyshet dukket opp i kroppen min, fleksibilitet, jeg skjønte at forgjeves forlot jeg sportsaktiviteter i Moskva.

Når det gjelder nivået av ayurveda i Betside, så fra folk som har noe å sammenligne med, hørte jeg at han er gjennomsnittlig. Jeg vet ikke, jeg trengte ikke å behandle noen alvorlige helseproblemer, så alt var bra med meg. Men likevel anbefaler jeg deg å se på Manaltheeram, det er et meget høyt nivå av ayurveda ifølge øyenvitne kontoer. Det er, i motsetning til Betsaydy, vil leger følge deg nesten på dine hæler, legen vil undersøke deg før hver prosedyre og behandle deg generelt nærmere. Men, men Betsaydy har en rekke fordeler med hensyn til komfort. Så, alle tar en beslutning for seg selv.

Noen tips og notater

* Hvis du ikke er fornøyd med massen av massasjen, snakkes umiddelbart. Du kan til og med advare på forhånd om at du vil ha en sterk massasje. Hvis du ikke får det du vil, klage til legen.

* Hvis du er irritert av samtaler av masseuses, og de, noen ganger, hakker som høner, be dem om å holde seg av eller klage til legen.

* Tipping er igjen på forskjellige måter. Noen forlater 100 rupees på slutten av hver økt. Noen 500 rupier i uken for to, noen for en. Alt avhenger av din holdning til masseuses og deres forhold til deg.
* Etter prosedyrene får du en badekåpe hvor du sikkert kan gå til frokost / lunsj / middag, og ingen vil se på deg. Følgende prosedyre du kommer i samme dressing kjole, på slutten du får en annen, ren.

* Før prosedyrene må du helt avklare.

* Oljen som du er dekket for og under massasjen består av en base - kokosnøttolje og spesielle urter. Olje brukes 3 ganger på en person, det gjenstår å tro at dette er tilfelle.

yoga
Jeg anbefaler alle å gå til yoga. Hindu Hosean Joseph gjennomfører klasser. Veldig hyggelig person med et åpent vennlig smil. Klasser holdes kl. 6.45 og klokken 17.00. 1 leksjon per dag er inkludert i overnattingspakken, du må betale 5 euro for den andre leksjonen samme dag. Jeg dro til flere yogaklasser i Moskva, i en treningssenter, så jeg følte meg en forskjell. Klasser her begynner med mantraer, som Joseph synger i en veldig hyggelig og velstelte stemme, så blir pusteøvelser, øvelser (asanas) og mantra ferdige. Klasser undervises på engelsk, men uten kunnskap om det, kan du trygt komme og studere, alt er klart.

Strand og sjø

Det skjer bedre, mye bedre. Men jeg har ikke vært på andre strender i India unntatt Kovalam, derfor kanskje for India, er stranden ved Betside veldig bra. Fiskere er på stranden hver dag unntatt søndag. Om morgenen går de til sjøen i en stor båt, de kommer tilbake til middag. Det er mange fiskere, alle drar båten til kysten, som følger med denne prosessen med rop fra serien "å, dubinushka, la oss gå." Det er alltid flere båter på kysten. Fiskere stirrer på turister, respondere svarer det samme. Rett ved trappene som fører til stranden, er det en "butikk" hvor du kan kjøpe forskjellige filler og skjell. Selgere, ser det neste blekfødte offeret, begynner å rope og invitere til å se varene. Det er 2 eller 3 paraplyer på stranden, som på forespørsel kan plasseres av stranden keeper og legger matter under dem. Men å ligge på stranden er ikke veldig behagelig.

Sjøen er varm, fantastisk. Men her vil jeg være objektiv. Nesten alltid bølgene, men du kan svømme. Vannet er rent, et par seilpakker og død fisk, drept av den modige døden fordi den ble bedøvet av lokale fiskere, teller ikke. Russerne, som svømte med en maske, sa at bunnen ikke var veldig ren, men jeg klatret ikke på bunnen. Når du kommer inn i vannet, ruller fragmenter av skall rundt, må du være forsiktig så du ikke blir skadet.
Svømmebasseng
Deres 2, i de gamle og nye bygningene. Små Solsenger litt. Siden hotellet har mange russere, er det problematisk å ligge på en lounger ved bassenget, som ligger ved siden av stranden. Jeg kaller denne ordningen tyrkisk. Morgen er forlovet lounger. Etter det går personen om sin virksomhet, spiser, sover i rommet, går til prosedyren. Og loungen er verdt det, opptatt, men "gratis". Vel, ingenting, jeg visste hvor jeg skulle.

ferier
Russisk, som jeg skrev, mye. Jeg tror 40% prosent. Resten er europeere, hyggelige mennesker. Det er nesten ingen ungdom. Parti nr. Men det er veldig emosjonelle sammenkomster til middag med morsmål. Du kan trygt gå alene, uten kommunikasjon vil ikke bli. Jeg møtte hyggelige mennesker med hvem jeg tilbrakte ferien og laget forays fra hotellet.

restaurant
Ærlig, etter å ha lest anmeldelser, forventet jeg mer. Men også til det faktum at det var faktisk, blir du vant til det om 3 dager. Vegetarisk mat. For hver dosha sine retter. Poenget med slik ernæring er å balansere de 3 doshas som finnes i noen person. Hvis du for eksempel har Vata-dosha rådende, så for å føle deg bedre må du redusere den slik at den når balanse med to andre doshas - Pitta og Kapha. Dette kan gjøres ved å konsumere visse matvarer som senker Vata.

Hver dosha har sitt eget bord og under hvert tall er det angitt hvilken type dosha den tilhører. Hvis ingenting er angitt, er maten ikke ayurvedisk. Jeg vil fortelle om retter til lunsj for et eksempel. For hver dosha er det nødvendig: 1 type suppe, salat, ris eller pasta og 2 typer av forskjellige tilberedte grønnsaker. Det er all slags. Maten er spesifikk, mange krydder (ikke alltid varmt), og for min smak er noen krydder ekkelt. Suppe er for eksempel betesbuljong med krydder eller ris kokt i vann, eller vann med krydder som mais, løk og bønner flyter. Men generelt sett la jeg merke til en merkelig metamorfose av min bevissthet, jo mer jeg spiste denne maten, jo mer likte jeg det.
Det er frukt: papaya, ananas, bananer, cantaloupe, vannmelon, eple. Per dag gi maksimalt 3 typer frukt.
Det er ferske juicer. Hver dag kan du bestille en kokosnøtt gratis, de blir kuttet fra palmer på stedet. Urtete, svart te, grønn te, kaffe, melk, honning, sukker - alt er der.

For de som ikke vil spise rett, er det et eget bord, de gir det både fisk og kylling og kjøtt (tilsynelatende så jeg ikke det selv). Valget av mat er det også lite. Det er desserter - banan mousse, is eller kake.
Faktisk er det viktigste å forstå hvorfor du kom hit. Åpenbart blir ikke full og ikke bli full. Og sett i orden helse, så langt som mulig på så kort tid. Derfor spiser vi hva vi gir, og ikke vise seg. På vilje eller i henhold til programmet kan du utpeke en diett. Kostholdet er rart etter min mening. Men mange sitter på det og til og med går ned i vekt.

Kommunikasjon, Internett

Hotellet virker ikke mobil, minst MTS sikkert. Det er flere magiske steder hvor du har mulighet til å ringe et sted fra telefonen din. For eksempel, på et tidspunkt i nærheten av resepsjonen. Jeg var i stand til å finne den bare en gang, på ankomstdagen om natten. Hotellet har wi-fi, gratis, fungerer i alle rom. Så bærbare datamaskiner vil ikke være overflødig. Sann, Internett er veldig sakte og vises intermittent, men det er og dette er viktig.

Spørsmål og svar til forfatteren Fishechka på ayurvedisk resort Betsayda Hermitage:

V. Fishechka, takk for tilbakemeldingen. Det er veldig viktig for meg å forstå forskjellene i lav / høysesong ferier. Selvfølgelig snakket de til meg om det, men nå er det åpenbart for meg. Takket være tilbakemeldingen din, kan jeg matche informasjonen. Når du vet hva du kan forvente, kan du forberede deg på det.

O. Ikke i det hele tatt!) Din anmeldelse hjalp meg også i god tid)

V. Mick [anonym forfatter] Samme kontor skyver anmeldelser om betsiden, og roser hverandre. Ayurveda var ikke hva det var, legene igjen, disse pengene er verdt mye penger. Vær forsiktig så du ikke får spesialtilbud for dette hotellet, det er mange andre gode hoteller og klinikker.

A. Du vet, foruten Betsaydy, var jeg fortsatt i 4 hotellklinikker:

Betside vinner alle etter territorium og tall, dvs. for komfort, selv om alle disse hotellene / klinikker er veldig grønne, blomstrende områder, det er bare lite. Når det gjelder Ayurveda, skrev jeg at i henhold til meninger fra mennesker som var i samme Manatirama, mister Ayurveda i Betside. dvs. Hun er mer spa i naturen. Hvis du vil ha ekte ayurveda (med vedtak av oljer, med vedtak av emetiske preparater, med produksjon av enemas osv.), Så er det bedre å ikke gå til Betsayda. Eller bare fortell legen din på Betside at du trenger en ekte ayurveda og har renseprosedyrer foreskrevet for deg, eller for eksempel å gå til Shin Shiva Ayurvedashram.

Selv om du, etter å ha snakket med en mann som var i Shin Shiva i 30 dager, ville jeg ikke gå dit for noe. En voksen og sunn mann nesten med horror husket hvordan han suget fra ekte ayurveda, ikke følte meg som hvile. Til hvem det, som de sier.

Jeg vil si for meg selv, jeg er ikke et kontor i det hele tatt, men en levende person, jeg tror at andre som har skrevet anmeldelser også. Jeg har ikke prøvd en "ekte" ayurveda, men jeg tror at for bekjentskap med den (Ayurveda) er den "tilpassede" versjonen den mest. Og spørsmålet om ekte ayurveda er ganske komplisert - hvordan, hvor og hva du skal behandle, bestemmer alle for seg selv. Ayurveda er et helsehjelpssystem i utgangspunktet, og mange indianere som har råd til å gå (gå) til europeiske (russiske) leger, til tradisjonelle medisinsklinikker.

Jeg vil si at jeg selv valgte hotellet og gikk til spesialtilbudene. tilbud i lavsesong. Det ga ingenting til meg og pålagde meg ikke. Etter å ha lest Fishechka-anmeldelsen, kan jeg gjøre en utvetydig konklusjon for meg selv at resten i lavsesongen er mye bedre. Men ellers, hva å si - alle mennesker er forskjellige og alle liker forskjellige land, hoteller og behandlingssystemer.

O. mouseanna Jeg støtter fullt ut Athen! Jeg er også ganske livlig turist skrive anmeldelser om forskjellige hoteller. Men anonyme kamerater burde "åpne et ansikt." Forresten, til tross for Spa status av hotellet, fortsatt miste vekt! mens jeg er på en diett, sitter jeg ikke og ikke engang holder meg! Men allerede mistet vekt siden ankomst på 3 kg! Så effekten er åpenbar (og på ansiktet!) Selv om det bare var 2 uker på et enkelt renseprogram!

V. Takk for din tilbakemelding. Til slutt ventet de! Nå, nå vil jeg også spørre - hvordan er resultatene etter ayurveda? Var dine forventninger oppfylt? Hvordan er inntrykkene? Hva følte du? Husker du navnene på massene dine? Og bildene vil være? Fortell meg, vær så snill, hva er effekten av ayurveda, var det verdt det på grunn av den mottatte behandlingen for å gå dit eller kan GOA bli gjort?

A. Jeg lastet opp bildene, de er sannsynligvis moderert, så jeg kan ikke laste opp videoer. Og jeg har en effekt: det har blitt forandret, mageproblemet mitt har løst meg og jeg begynte å gå ned i vekt, da utløpet av galle forbedret og dermed fjerning av giftstoffer fra kroppen. Generelt fortsetter prosessen etter ankomst. Jeg mister omtrent 300 g per uke i gjennomsnitt. Jeg følger anbefalingene, men uten fanatisme. Jeg holder ikke diett. Jeg likte dette hotellet mer av sted og prosedyrer, holdning, men frokost kunne ha vært bedre, det er sikkert, i andre hoteller blir det rikere, men det er nok av andre, etter min mening, minuser. Jeg husker ikke navnene på mine massører, nå skriver jeg fra jobben, jeg ser på papirene hjemme og skriver. dvs. Ayurveda, etter min mening, regulerer prosessene i kroppen din slik at de går uten feil, ettersom naturen er arrangert. Men vi forstyrrer denne typen hele tiden. For eksempel, i uke 2, hilste jeg på en lokal kald øl. Forresten, jeg anbefaler, velsmakende. Og vi rom der, har møtt med ferierende, også forbrukes på verandaen, som var ekstremt misfornøyd med den tyske bestemoren, katten. trodde at etter 9:00 skulle det ikke være noen samtaler, og selv om dagen, høyt også. Til slutt ble hun så frustrert over henne at jeg fortalte henne at jeg ikke snakket oftere enn hun røyket stinkende sigarer. Samtidig organiserte vi ikke en disko til morgenen med skrik og firecrackers.

Massørene ble kalt Ramani og Suzy.

V. Takk så mye for tilbakemeldingen! Fortell meg hvorfor du ønsket å bosette seg i 1. etasje? Er det større rom eller høyere tak eller noe annet bedre? Reisebyrået som vi kjøper kuponger, vet ikke noe om nyansene av overnatting. De sa at vi skal bo i hytter eller i en stor bygning. Vet du noe om hyttene som kalles Kerala hytter på nettstedet?

A. Vi valgte spesielt i 1. etasje, fordi det ikke er noen heis der, når du går fra prosedyrene, må du gå ned og ikke gå opp og når du sole deg er det også praktisk: en gang i rommet. Det er en veldig bratt stigning. Vi var for lat til å presse oss selv, særlig etter at prosedyrene, vi satt på verandaen, drikker te fra scone laget av lunsj og candies kjøpt i dutyfree i Dubai (vi fløy emirater). Og du går ikke over til bassenget og stranden frem og tilbake hele tiden. Selv om som gymnastikk kan og ingenting. Hyttene er veldig spesifikke og mer egnet for "opplyste personligheter" som ikke har noe å gjøre med toalettet på gaten i friluft og med mygg. for eksempel. Villaen, som er til venstre for hovedbygningen (hvis du ser på planen, gå til nettstedet www.kerala.ru) det var ingen gode anmeldelser om det: det luktet noe. Nå har de introdusert der, etter min mening, en annen bygning for å leve, høyere enn en restaurant, tror jeg at det også vil være fint. I vårt firma forklarte vi alt i detalj, viste en plan med tall, så vi valgte 1. etasje: det er hengekøyer som henger nær bassenget, og hvis det regner, er det flott å sitte under en baldakin, deretter løpe til bassenget for en svømmetur, og så igjen under et baldakin å drikke

Og etter min mening, Kerala hytter er forskjellig fra Sea View-rommet ved at det bare er et dusjrom, men ting er i hovedrommet, som er mindre enn hotellet, og det er ingen veranda med bord og stoler.


Relaterte Artikler Hepatitt